Repedések mutatkoznak a kormány nagy álmában, a Liget projektben – írja a Figyelő.

A döntés elsősorban pénzügyi. Miután kiderült, hogy az EU egyetlen centet sem ad a megvalósítására, az egészet a központi költségvetésből kell finanszírozni. Ennek ütemtervét, a megvalósítás szakaszaihoz rendelt pénzeket és feladatokat véglegesítik. „A projekt léket kapott, maga a miniszterelnök sincs meggyőződve arról, hogy úgy és akkora költségvetésel van szükség rá, ahogyan a törvény és a kormányhatározat tartalmazza" – fogalmazott egyik névtelenséget kérő minisztériumi forrásunk. A Múzeum-Liget 158 milliárd forintba kerül, amelyet 2018 márciusáig kell biztosítani – írja a lap.

A Figyelő szerint Orbán Viktort elsősorban nem a szakmapolitikai érvek gondolkoztatták el, hanem az, hogy a Ligettel párhuzamosan zajlik a budai Vár felújítása, ami ugyancsak százmilliárdos tétel. Első körben. A Vár és környezetének megújítása, a város vérkeringésébe kapcsolása húszéves program, és több száz milliárd forintot igényel.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@magyarbakancs: A koronázás inkább legyen a Dunán...jég nélkül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
A "Liget projekt" egy förmedvény!
Szerintem emiatt nagyon sok értelmiségi és fővárosi el fog pártolni a Fidesztől! Nagyon nehéz lesz emiatt számukra a '18-as választás.
(Úgy mint a 4-es Metró viszont sok választót hozott.)
kkalman
Gigantomán épületek sokaságát akarják a Ligetbe építeni. Vidéki vagyok, de pesti útjaimon sokszor megfordultam a Városligetben. Kár lenne belerondítani abba a környezetbe oda nem illő beton és üveg förmedvényekkel. Inkább a meglévő zöldet kellene gondozni, szükség szerint az elöregedett, balesetveszélyes fákat kivágni, újakkal pótolni.
karma1
@kkalman: De bele fognak ronditani, "nyugodj" meg,... En viszont pesti voltam, es a Varosligetre, mint a varos ude zold pontjara gondoltam, es a kislanyommal rengeteget jartunk oda meg babakocsis koraban, mint budos Kiraly utcai lakosok... (Mar a Kiraly utca volt elismerten a legbudosebb, legszmogosabb utcaja 40 eve...)
világlátó
Baán László miniszteri biztos , a Szépművészeti Múzeum igazgatója engem meggyőzött. Megértettem álláspontját, meghallgattam érveit, amiket európai tanulmányútja során szerzett, kialakított.Messzebbre lát mint sokan közülünk, akik már rutinból féltünk minden fát, bokrot.
Ez is érthető, de talán most mégis meg kell emésztenünk a Városliget holnapi, holnaputáni koncepcióját. A Zugligetiek véleménye is csak egy vélemény. Értem én őket is. De ! A városliget nem csak az érintett kerületeké, nem csak Budapesté, hanem az országé.
Ahogy a Budai várnegyed is az országé. Nem Orbán kénye kedve színtere, NEM . A várpalota és környezete méltó rendbetétele nem az úrhatnám politikusi gyermeteg szándékokra való. A magyar történelmi múlt és a magyar kultúra legmagasabb rendű objektuma, az európai és a világ turizmusának egyik keresett célpontja kell legyen, ahol együtt van mindaz, ami egyenlő a magyar történelemmel, kultúrával, a magyar képzőművészettel, a kortárs művészetekkel bezárólag.
Ez a vita, huzavona méltatlan, a magyar nemzet érdekei előbbrevalóbbak mint a miniszterelnöki primitív ambíciók. Ebből is látszik, mennyire nincs gazdája az országnak.
Ebből is látszik, hogy az ország javai méltatlan kezekben vannak.Komolytalan, tanulatlan, főleg kulturálatlan politikusnak is rossz emberek pocsékolják az ország kulturális javait, ahogy a gazdaságot is. Matolcsi épület, kastély vásárlásai is ezt mutatják. / Munkácsy képeinek visszavásárlásával azért persze egyetértek. /

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.