Vezércikkben kritizálta a Magyar Nemzet azt, hogy Orbán Viktor a kaposvári trafikos gyilkosság kapcsán felhozta a halálbüntetés kérdését. A cikket az a Szerető Szabolcs írta, aki korábban maga is távozni akart a laptól, de később mégis a maradás mellett döntött.

Szerető azzal kezdi írását, hogy amíg ember él a Földön, mindig lesz vita a halálbüntetésről. Ám gyorsan rátér a Fidesz ostorozására:

(...) a keresztény álláspont gránitszilárdságú, mozdíthatatlan: az élet szentsége mindenek felett.

És nekimegy annak az orbáni érvelésnek is, hogy ők csak a vita jogával szeretnének élni a kérdés kapcsán:

A kormányzat a halálbüntetésről szóló vita joga mellett érvel, csakhogy ezt a jogot nem fenyegeti senki és semmi. (...) A valódi kérdés itt az, hogy miért pont most vette elő ezt a témát a miniszterelnök. Illetve: mi a helyes magatartás egy kormányzati felelősséget viselő politikai erő részéről egy ilyen esetben? Meglovagolni a kaposvári gyilkosság miatti természetes társadalmi felháborodást, vagy mederbe terelni a jogos indulatokat? Attól tartok, itt az előbbiről lehet szó (...).

A Magyar Nemzet arról is értekezett, hogy Martin Schulz telefonja Brüsszelből gyorsan véget vetetett a legújabb " miniszabadságharcnak", majd kitért a Jobbikra is.

Esetünkben a halálbüntetés hiábavaló felvetésével, egy nyilvánvalóan meddő vita kezdeményezésével a kormány mintha vörös szőnyeget akarna teríteni a témában otthonosabban mozgó, felelősséget nem viselő, a hatalom felé menetelő Jobbik lábai elé

- fejtegette Szerető.

A vezércikk utolsó mondatával pedig burkoltan Habony Árpád felé szúrt:

Tanmese nyilvánvaló tanulsággal: a rossz tanács akkor is rossz tanács, ha sokat, nagyon-nagyon sokat fizetnek érte.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csergolec
Szerető hol lelkiismereti okokból távozni akar,hol lelkiismereti okokból ilyen cikket ír.
Most melyik "lelkiismeretének" higgyünk???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ilos
@bencemacska: Honnan vagy ilyen jól tájékozott? Ha nem Orbánra akadt ki, akkor miért gecizte le? Pofára esett, mert kezdték elzárni a pénzcsapokat, ennyi!
bencemacska
@ilos: ma, 20:24
Onnan vagyok jól tájékozott, hogy végighallgattam ill. olvastam Simicska összes aznapi nyilatkozatát . Sőt közben gondolkoztam is.
OV-al már közel egy éve nem volt beszélő viszonyban tehát nem éppen a szabadságra indulásakor jutott volna eszébe ezzel foglalkozni! Viszont a főszerkesztő akkor jelentette be távozását, amikor Simicska elindult "szánkózni". (Szerintem úgy voltak informálva, hogy már el indult!)
Persze Liszkay és társai felmondása mögött felismerte OV tevékenységét!
Sok mindent el lehet mondani Simicskáról, csak azt nem hogy hülye!!!
bretagne
@bencemacska: Neked van igazad. Én is azt mondom, az egészet nem Simicska kezdte.
human
Ha valaki hát Simicska jól ismeri Orbánt. 30 év barátság után kiismerte, hogy a hatalomvágy élteti (Simicskát meg a pénz). Hát ettől akarja megfosztani Orbánt. Orbánnak a legnagyobb büntetés az lenne, ha száműznék az országból, de sajnos állampolgárt nem lehet kitiltani.
ilos
@bencemacska: Senki nem tartja Simicskát hülyének, csak egy gerinctelen, mocskos állatnak (és akkor finom voltam). Évekig arról daloltatok, hogy ő és a Közgép visz el minden jó üzletet (ami csak félig igaz, de az is elég!), most meg ő a becsületes zseni, mert összeveszett Orbánnal. Túlterjeszkedett a marhája, már a politikába is bele akart szólni (mint az orosz meg az ukrán milliárdosok), ennek vetett véget Orbán (nagyon helyesen), persze hogy legecizte. De ettől még egy hálátlan rohadék - szerintem.
bencemacska
@ilos: ma, 10:30
Ha van pontos kimutatása arról, mennyit fizetett a Fidesz kasszába a neki juttatott munkák ellenértékéből (tehát közpénzből!), akkor okos, ha nincs, akkor OV túljárt az eszén!
A kettőjük okossága között annyi a különbség, mint bármelyik diktátor és milliárdos "esze" között!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.