Csányi Sándor szerint csak akkor tanulnak az emberek abból, hogy milyen veszélyekkel jár, ha kun-mediátoros "Marcsikhoz" viszik a pénzüket, ha ennek ők isszák meg a levét és nem más vállalja át a veszteségeiket. "Normális polgári társadalomban mindenkinek magának kellene viselni a döntéseinek a következményeit" – vélte az OTP-vezér a VS-nek adott interjújában.

Csányi úgy gondolja, ezeket a helyzeteket azzal lehetne kiküszöbölni, ha a pénzügyi ismereteket kötelező jelleggel tanítanák az iskolákban. Egyébként a Quaestor-károsultak kártalanítása 20 éves távlatban is veszteséget fog jelenteni az OTP-nek. Annak ellenére is, hogy a brókerházak bedőlése után rengetegen – köztük önkormányzatok is – vitték át pénzüket a bankhoz.

Csányi arra a felvetésre, hogy korábban úgy nyilatkozott, hogy tart attól, hogy az állam nem a verseny tiszteletben tartásával kedvezményez a szereplőknek a takarékszövetkezetek kapcsán, azt felelte:

Most jelent meg egy kormányhatározat az EU-s források közvetítésében résztvevők kiválasztására, és aggódom, hogy valóban piaci alapon dől-e majd el, hogy ki milyen megbízásokat kaphat. Vannak félelmeim, hogy versenysemleges jogi környezetben is lejtős pályát alakítanak ki.

Az interjúból az is kiderült, Csányi levelezésben áll Lázár Jánossal, akivel egyébként legendásan rossz a viszonya:

Meghirdettek egy nemzeti pénzügyi szolgáltató központot, amely egyre nagyobb szerepet kapna az EU-s források és az agrártámogatások, vidékfejlesztési támogatások folyósításában. Jeleztem, hogy ebben mi is szívesen részt vennénk. Kaptam választ, és már arra is válaszoltam, tehát mondhatom, hogy aktív, de egyelőre nem gyümölcsöző kapcsolatban állunk a Miniszterelnökséggel.

Viszont a Lázárhoz fűződő kapcsolatát firtató kérdéseket visszautasította:

Nem szeretnék Lázár Jánosról beszélgetni

- mondta.

A Jobbikról és Vona Gáborról azt közölte:

Egy bankár ne foglaljon állást politikai kérdésekben, ne minősítsen! Egyébként nekem személy szerint nincs semmilyen kapcsolatom a Jobbikkal, de tudomásom szerint a banknak más kollégákon keresztül sincs semmilyen kapcsolata a párttal. Hozzáteszem, hogyha a Jobbik, mint parlamenti párt, szakmai kérdésekben megkeresné a bankot, természetesen állnánk rendelkezésre.

Azzal kapcsolatban, hogy kedvez-e neki a kormány a sertés áfájának csökkentésével, azt válaszolta, kizártnak tartja, hogy a kormány döntésében bármilyen szerepe lenne annak, hogy ebben az iparágban érdekelt. Eddig is az volt, mégis magas volt az áfa – tette hozzá.

Miután Csányi az MLSZ elnöke is, így arról is megkérdezték, Dárdai Pál meddig marad a magyar válogatottal.

(...) Dárdai Pál november 30-ig irányítja a válogatottat. Hogy kiviheti-e a csapatot az Eb-re, ha egyáltalán kijutunk, az már a Hertha döntése.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"ezeket a helyzeteket azzal lehetne kiküszöbölni, ha a pénzügyi ismereteket kötelező jelleggel tanítanák az iskolákban"
Na ezzel egyetértek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@Lackó50: Átlag 200 ezret keresnek a pedagógusok nettóban ma, ehhez jöhet még némi pótlék, vezetői kiegészítés, stb. Szokásom sajnos sokszor általánosítani, és magamból kiindulni (ami persze nem baj, mert van is rá alapom, és ma is azt vallom, sírni könnyebb, mint tenni valamit). Ettől függetlenül sajnálom, ha megbántottam a hozzászólásommal, csak mivel sokat járok az országban (meg a világban), vannak rálátásaim a dolgokra. Nincs még egy olyan fejlett ország, mint Magyarország, ahol az emberek a szemetet nem takarítják el a házuk elől, a kertjük úgy néz ki mint egy kupleráj, és még sorolhatnám. Amikor az osztrákoknak terveztem gyártósort, látni kellett volna azt a munkához való hozzáállást, azt a termelést, amit egy gyárban végezni kellene bárhol a világon. Nálunk mi van? Két ember támaszkodik, egy dolgozik. majd ő is támaszkodik. Azért először ezeken kellene változtatni.
eszegfu
@Lackó50: 11:11 Ne haragudj, de én egy kicsit másképpen látom... a pénzügyi ismeretek oktatását a bankrendszer, bankmüveletek, értékpapirok és a tőzsde jelentésének, müködésének a megismertetését jelenti. Ez kapcsolódik ugyanis a Kunmediátornál igy-ugy elhelyezett pénzekre (és Csányi is ezekre utalt). Ennek keretében ugyanis min. megismertheti mondjuk, hogy minél alacsonyabb a kockázat, annál alacsonyabb a hozam.
A hitel felvételével kapcsolatban pontosan Te irtad le a választ is: devizahitel 10 %, HUF pedig 18-19%. Akkor az emberek nyilvánvalóan a kevesebb kamat igéretével a devizát választották, és talán örültek is, amikor 1-1 hónapban esetleg 2-3 eFt-tal kevesebb volt a törlesztő rész az árfolyam miatt, amig a HUF-sok mindig ugyanazt fizették csak jóval magasabbat. Nem tisztem védeni a bankokat és nem is akarom, de nem hiszem, hogy a bankok arra "készültek", hogy jó pár év elteltével jól kicsesszenek a devizásokkal. Én HUF
lakáshitelt vettem fel 6 évre és bizony nagy volt a kamat (első 2 évben egy fillérrel nem csökkent a tőketartozásom!), de én annak idején tudatosan vállaltam a biztos "rosszabbat".
Ennek ellenére senkit sem itélek el, sőt még azt sem gondolom, hogy "dögöljenek" meg a devizahitelesek...inkább elszomorit.
apple54
Én nem mindég értek egyet a bankokkal,de Csányi Sándornak igaza van . Ennyire buták nem lehetünk,hogy bedőljünk Marika hasonló csalóknak . Mindenki maga tehet az egészről ,mert én biztos ha lenne nem tettem volna ilyen helyre a pénzem. Deviza hitelesek is bele mentek . Vannak ismerőseim ,akik kölcsönt vettek fel,de tudatosan kérdezték a b ügyintézőt,hogy a svájci h még milyenek vannak felsoroltak egy párat és végén a magyar hitelt mondták és azt is választották, Ők nem estek a saját csapdájukba ,mert körültekintőek voltak!! Senkit nem akarok ezzel bántani,de vannak akik tehetnek róla .
m.macskosz
@szandokan: ma, 01:03
Nahát, hogy egy olyan dúsgazdag, sok száz embernek kiemelkedően magas jövedelmet biztosító, sikeres vállalkozónak meghaladja a szellemi képességét annak az egyszerű kérésnek a megértése, hogy A CIKKET KOMMENTÁLD, NE AZ ÉN HOZZÁSZÓLÁSOMAT!
mariaberta
@pistapapa: Ezért szüntettem meg minden kapcsolatot az OTP-vel!
m.macskosz
@human: tegnap, 22:56
Az ogy.-i képviselők 90 %-a felsőfokú végzettséggel rendelkezik. Nem egy, nem kettő közgazdasági diplomával. Mégis devizahitelt vettek fel. Ne mondd nekem, hogy nem egy aljas összefonódás volt a bankok, a kormány és a képviselők között! Ki volt ez találva, ahogy a Kvesztor-ügy is. A cél a kisemberek szívatása, mert mi sokan vagyunk, összedobjuk a sok senkiházinak a milliárdokat. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.