Nem egy helyen lehet újabban olvasni, hogy a Nestlé multinacionális vállalat a vízkészletek etikátlan monopolizálására törekszik. Nemrég a Nestlé vezérigazgatójának ki is csúszott egy olyan mondat a száján, ami botrányosan felkavarta a közvéleményt. Az igazgató utána mindent megtett, hogy a nyilvánosság előtt szépítse a kijelentését. Ennek ellenére, ha megvizsgáljuk a vállalat tevékenységét, elég nyugtalanító bizonyítékokat találunk. De miért tennék ezt, miért monopolizálnák a vízkészleteket, amikor a vízhez mindenkinek joga van? Nem egy cégnek kellene méregdrágán kimérnie számunkra a palackos vizet! A Nestlé igazgatója Peter Brabeck elmagyarázta a filozófiáját: „Az egyik vélemény, ami szerintem elég szélsőséges és a kormányzattól független szervek képviselik, azt sürgeti, hogy a vizet nyilvánítsák emberi jognak. Ez azt jelentené, hogy mint emberi lény, jogod van a vízhez. Ez egy szélsőséges megoldás.”

Forrás: vizmegoldas.hu
Feltöltő: Rockxy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
Na, ezért vagyunk tehetetlenek, mert a fontos ügyek senkit nem érdekelnek.
A pletyka, meg a felcsúti Omega, az a menő.
Meg hogy ki a hibás itt és ott...
Rockxy
Nem törekszem arra hogy igazam legyen, nem ez a fontos.
Az lenne a fontos hogy omegás meg orbános locsifecsi helyett el lehetne itt indítani az összefogást.
Persze, ahhoz el kellene fogadni mindenkinek legalább azt, hogy ez lehetséges.
Utána megbeszélnénk, hogy mit fogunk csinálni és a megállapodást mindenki be is tartaná.
Ha meg kitiltanak innen, akkor van még hely az interneten.
Szóval, csinálni valamit, nem szájat tépni és nyálat verni!
Csinálni!
Akkor lenne változás.
Ez még ide passzol:
internetado.pe.hu/a-hulyeseg-kora/
verum
Én a fő tragédiát abban látom, ha nem rémhír a vízkészletek privatizálása, hogy nem fog jutni öntözésre és az állatoknak. Márpedig akkor rövid úton nagyon nagy éhínség lesz a világban.
Pathfinder
@Rockxy: Teljesen egyetértek veled! A probléma az, hogy az itt (és más fórumokon) észt osztó honfitársainknak - valószínűleg - ez így megfelel. Ülni a jó meleg szobában, sör, cigi (kinek mi) mellett és fröcsögni a rendszer ellen a weben, 'oszt jónapot! Este pedig elégedetten hajtja álomra a fejét, mert ma is jól megmondta a magáét... A csúti bandája pedig röhög rajta és lopja tovább amit még lehet... Még, hogy nincs szólásszabadság...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.