A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Balaton és a Velencei tó környékén a nyitva tartó boltok képesek kielégíteni az igényeket – mondta Szatmáry Kristóf kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos az M1 Ma reggel című hétfői műsorában.

Szerinte az online pénztárgépek frissen lekérhető adatai egyértelműen azt tanúsítják, hogy jelentősen megnőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma a vasárnapi zárva tartás bevezetésével.

Ezt azzal magyarázta, hogy az emberek felkészültek a bezárásra és máskor többet vesznek bizonyos dolgokból. Arról is beszélt, hogy a kereskedelmi láncok nem számoltak be nagy visszaesésről – olvasható a Hirado.hu oldalon.

A korábbi, hajnali fél ötös nyitva tartás lehetősége mellett a kormány nem tervez egyéb könnyítést, a Balaton és a Velencei-tó környéke egyelőre nem kapja meg a kért teljes felmentést, mert a tapasztalatokból ítélve a nyitva tartó boltok most is képesek kielégíteni a turisztikai igényeket.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Nem érdekes! Csak a templomok és imaházak legyenek nyitva! Oda menjenek azok,akik a boltokba szeretnének menni. Lehet majd a teremtőhöz fohászkodni a bezárt üzletek miatt, kérdés, hogy a mennyei atya nem fog -e megorrolni a felettébb furcsa imádságokat mormolókra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@karma1: (00:13) Nekem nincs szükségem vízparti nyaralóra, mert egyszerűen "nyaralóhelyen" lakom tavasztól-őszig. (Ma hajnalban is voltam már evezni a Dunán.)

Egyébként értem én a kedves piszkálódásodat, hogy megszólíthass! :)
Kinyitják még nélküled a ...-i áruházat? :)
karma1
@EGO: Ott se nem, az is pihenoovezet, ha nem is annyira latogatott a kulfoldiek altal...:o((
verőce21
@zöldszem: (05:57) Te összekevered a válaszodban úgy általában a "vasárnapi bevásárlást" az üdülőhelyi vásárlókkal!
(Ne csak mondd, hanem lassan is írd, hogy Te is megértsd!) :)
lajospapa
Az igazi hülyeség arról ismerhető fel, hogy nem tud tévedni.
Fradigege
Ecsetelem. Múlt héten voltam Torinóban. Meccsen. 2 éjszakát. Csak jelzem, hogy az U2 nevezetű bolt május 1-én nyitva volt, 8-20 óráig. A hét minden napján nyitva vannak. Az Auchan zárva volt elsején. A 0.7L Unicum átszámolva 2919.- forintba került. A parmezán sajtok 4000.-/kg-tól főlfele. 720g ringli(befőttes üvegben) 12.- euró. A tej az drágább volt. A márkás piák fele, 2/3-ad áron voltak, mint itthon. A sörök, borok ugyanolyan árban.
Desischado
@mate03: Szerintem még a hintalónak is több az esze. egyébként meg ez is a haverok helyzetbehozásáról szól. Ha például orbán veje, aki megvette az egyik kikötőt, majd figyeld meg, hogy valamilyen ürüggyel ki fogják a boltokat nyitni! Valaki írta, hogy a kiskereskedők tönkremehetnek, és akkor meg lehet szerezni az üzleteiket, és utána egyből ki lehet majd nyitni vasárnap is! Egyébként a turista, és az idegenforgalomnak nagyon jót fog tenni, az biztos! Agyatlan banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.