A Fidesz-frakció szerint "teljesen mindegy, miket ígérget Korózs Lajos a nyugdíjasoknak", mert ha rajta és a szocialistákon múlik, ma már nyugdíjuk sem lenne az időseknek.

Előzőleg Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s alelnöke a többi között az öregségi nyugdíjminimum 28 500 forintról 40 ezer forintra emelését javasolta.

A Fidesz-frakció az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében erre úgy reagált: a szocialisták IMF-hitel nélkül már a nyugdíjakat sem tudták volna fizetni, mert "a nyugdíjkasszát az összeomlás szélére taszították".

A szocialisták az idősektől elvettek egyhavi nyugdíjat, vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak velük fizettetni, meg akarták adóztatni a nyugdíjakat, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát – sorolták a kormánypártiak.

Ezzel szemben – írták – a 2010-es kormányváltás óta minden évben nyugdíjemelés volt, az alacsony inflációnak köszönhetően nőtt a nyugdíjak értéke, csökkent a rezsi és a gyógyszerek ára, emellett több és korszerűbb a férőhely az idősgondozásban.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
"Itt az idő" hogy tisztézzuk ! Anno a fidesznyik javasolta a 14. havi nyugdíjat is ! Azt már a szoci kormány sem tudta felvállalni, eleve irreális lett volna és finanszírozhatatlan ! A fidesznyik aljas, sunyi számításból tett a 14.-re javaslatot !

A csürhe már 5. éve van hatalmon és még mindig nem adta vissza a szocik által, gazdasági kényszerből elvett 13. havi nyugdíjat !

Miről pofáztok - dilisek ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kata53
@Freewolf: Miből? A stadionokra, zongorákra,tanácsadókra stb. pézből!
kata53
@Freewolf: Tarlóssal jobban jártál?
Abzug62
Érdekes, engem rettenetesen nem érdekel, hogy mi van a fidesz szerint. Cserében nyilván őt sem érdekli, mi van szerintem. Ezért tegyük azt, hogy ő sem traktál engem, hogy szerinte mi van, meg én sem őket, azzal, hogy szerintem mi van.
human
Annyira összeomlóban volt a nyugdíjrendszer, hogy 3000 milliárdot azért ki tudott lopni belőle a fidesz.
Tényfeltáró
@Freewolf: Szar fideszes vagy, ezért nem vitaképes.
Freewolf
@Tényfeltáró: Nem attól vitaképtelen valaki, ha fideszes, hanem attól, ha buta és jellemtelen. Így nem fogunk vitázni, ebben egyet értek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.