Bár Orbán Viktor fejébe senki sem lát bele, nagy a valószínűsége annak, hogy a halálbüntetés és a migránsok elleni keményebb fellépés kérdését a miniszterelnök azért élesztette fel, hogy elvegye a Jobbiktól témáit – állítja kedden a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilapban Martin Ehl, a lap külpolitikai rovatvezetője.

A Miért élesztgeti Orbán a halálbüntetést című írás szerzője szerint a második legerősebb magyar párt, "az idegengyűlölő, rasszista Jobbik" egyre sikeresebb, míg Orbán Fideszének népszerűsége "hosszú távon folyamatosan csökken".

Nyilvánvaló, hogy a 2018-as választáson a Fidesz legfőbb ellenfele nem a baloldal, hanem a Jobbik lesz. A legutóbbi időközi választások eredményei azt jelzik, hogy megjelent a színen a Fideszben csalódott választóknak egy olyan csoportja, amely még inkább jobbra akar menni.

Mivel az ország gondjait már egyre nehezebb rákenni a baloldalra és a liberálisokra, Orbán "nagyobb kaliberű" fegyvert húzott elő.

Magyarországnak tényleg vannak gondjai a koszovói bevándorlókkal, s a kaposvári trafikosnő meggyilkolása is tény, ami azt a látszatot keltheti a lakosság körében, hogy Orbán az ő problémáikra reagál.

Európában viszont a halálbüntetés újbóli bevezetéséről szóló vita megdöbbenést keltett. Orbánnak újra magyarázkodnia kell, hogy egy olyan EU-tagország élén áll, amelyben az értékek közössége természetes és ahol határokat szabnak a szélsőségeknek, nem pedig átveszik választási programjaikat – zárja eszmefuttatását a Hospodárské Noviny.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Magyarázkodnia felesleges-már rég ülnie kellene-de felőlem fel is...
Gonoszgólya
Tessék mondani, ez az a jobbik amelyik csontig benyalt az ex KGB-s putyinnak?
Akkor már értem. Mármint az ukránokat.
Milyen habosra vernék a nyálukat a jobbikos eszementek fordított helyzetben? Érdekes hogy erre nem gondolnak a nagyon mélymagyarok...
justhpeter
Egy Vezér nem magyarázkodik. Se belföldre, se külföldre. Magyarázkodásra belföldön ott vannak a csicskák - Lázár, Szijjártó, Csepreghy -, külföldön meg marad az olvasókénti beírás a külföldi lapokba.
Desischado
A vezír már megint házhoz ment a sallerért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.