Kilenc, igen kis súlyú koraszülött csecsemő halt meg egy miskolci megyei kórházban 2013. augusztus 5. és 14. között. Emiatt – Orbán Viktor kormányfő utasítására – rendkívüli vizsgálatot rendeltek el az intézményben, és a vizsgálat idejére felfüggesztették beosztásából a főigazgatót. A rendőrség most "bűncselekmény elkövetésének hiányában" megszüntette a nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban.

Erről Csiba Gábor, az intézmény főigazgató-főorvosa tájékoztatta kedden az MTI-t. Közleményében azt írta:

(...) a nyomozás keretében beszerzett szakértői vélemény a koraszülöttek gyógykezelése során a halálokkal összefüggésbe hozható szakmai szabályszegést vagy gondatlanságot nem állapított meg.

Csiba Gábor az MTI-nek azt mondta: a rendőrség a nyomozás lezárásáról hivatalosan nem értesítette, sajtóhírekből szerzett tudomást róla április 27-én. A kórházban lefolytatott szakmai vizsgálat is az év októberére azt állapította meg, hogy sem szakmai, sem személyi hiba nem történt.

Az elhunyt újszülöttek ügyével a rendőrség is foglalkozott: Papp Károly országos főkapitány utasítására foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást.

Az ORFK kedden az MTI-nek azt írta, hogy az ügyben "a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2015. április 10-én megszüntette".

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Természetesen nem. Minden a legnagyobb rendben. Dübörög a gazdaság és egész Európa minket irigyel.
Taps.
Anna Mária
@verum: Nem volt bűncselekmény és kész. van ilyen, még akkor is, ha az ügy elején Orbán ott hepciáskodott.
Miskolc környékén borzasztó sok a szegény, rosszul táplálkozó, dohányzó anya, akik igen pici súlyú babákat hoznak idő előtt a világra.
Ez ellen kellene hathatósan cselekedni, nem pedig az egészségügyi személyzetet meghurcolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.