Az alig több mint ezerlelkes Székelyen indult a Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó által vezetett Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány idei kisállat-osztása: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisközségben hetvennyolc családnak jut egy-egy kismalac, s mindegyik mellé negyven kiló takarmány.

Az akció kezdetét kedden délre hirdetik, pontban tizenkét órakor a rászorulók már sorban állnak az állatokkal megpakolt teherautók mellett, s rácsodálkoznak Hegedüs Zsuzsára: az alapítvány elnöke ugyanis három szépséges kutyussal száll ki az Audijából.

– Nocsak, kutyát is osztanak?

– tréfálkozik egy férfi, de a mellette álló felesége riadtan oldalba böki:

– Fogd be a szád, még a végén lemaradunk a malacról.

A Népszabadság helyszíni riportja >>>

Itt pedig az MTI fotói, kommentár nélkül...

Audival érkezett malacot osztani Orbán főtanácsadója

Audival érkezett malacot osztani Orbán főtanácsadója

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Tavalyi cikk, de ma is aktuális !
A Magyar Narancs átvilágította Hegedűs Zsuzsa gyermekalapítványát, és “padlót fogott a zűrzavartól”. Az állami és államközeli cégek által szépen kitömött Minden Gyermek Lakjon Jól alapítványról van szó, amely úgy próbált segíteni a szegényeken, hogy ingyen háztáji állatot, vetőmagot ajándékozott nekik, ettől remélve a dolgok jobbra fordulását. A Narancs cikkéből az derül ki azonban, hogy a szétosztásra szánt csibéket Spanyolországból hozatták, csak a szállításra több mint 160 millió forint ment el, de titkolják a beszállító, furcsa módon baszk vállalkozó nevét. A kiskacsákat Franciaországból hozatták, a disznókat Pintér Sándoron keresztül börtöngazdálkodásból szerezték be, ráadásul semmilyen felmérés, tanulmány nincs arról, hogy sikeres volt-e az alapítvány, vagy sem.

Semjénék titkolóznak
Az Index cikke szerint a Miniszterelnökség továbbra is mindent megtesz, hogy ne kelljen kiadnia azokat az adatokat, hogy mikor melyik településen hányan kérelmeztek kettős állampolgárságot, és közülük hányan kapták is meg. A lap még ősszel leplezte, hogy tízezrével ömlenek be az országba ukrán papírokkal oroszok, fehéroroszok, kazahok vagy épp szerbek, románok. Tulajdonképpen egyébként bárki, akinek van egy kis pénze uniós állampolgárságra, miután túlzottan leegyszerűsítették az állampolgárság-adási folyamatot. Ráadásul nem volt semmi érdemi ellenőrzés sem, így hamar komoly ukrán és orosz bűnbandák szálltak rá a bizniszre, vették meg kilóra a magyar köztisztviselőket tucatjával. A kormány azonban ahelyett, hogy tiszta vizet öntött volna a pohárba, ködösít.

mutyimondo.atlatszo.hu/2014/12/11/lattad-mar-az-asszonyt-akinek-a-kutyaja-is-szerelmes-orbanba/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pistapapa
Miután egy videót is láttam az aktusról,meglepve láttam,hogy nem csak a malacosztó,de a malacot kapók is Audival mentek. Felmerül a gyanú,hogy nem a rászorultság miatt kapják,hanem mert cigányok. Talán a szavazatszerzés a motiváció.
bundi
@Mirabilis: kamu az egész alapítvány...az adatok hasraütésszerűek, visszellenőrízhetetlenek...pl.:
"Hegedűs Zsuzsa a levelében mindenesetre beszámolt az alapítvány átláthatóságáról is, amelyből kiderül, hogy a legtöbb támogatójuk, akik a legnagyobb összeget biztosították, különösképpen 2011-2012-ben, sms-ben illetve telefonon támogatták. Elsősorban az RTL Klub Való Világ eredménye hozott 174 millió forintot 2011-ben, azaz az 5 évi teljes költségvetésük – 561 millió forint – 32 százalékát."
holott csak az első négy évben 600 milliós bevételük volt:
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/atvilagitottuk-hegedus-zsuzsa-gyerekalapitvanyat-es-elajultunk-a-zurzavartol-92894
Év Összes adomány Céges adomány Adományvonal 1%
2010 79,4 29, 3 – –
2011 233,4 52,6 169,8 –
2012 116 46,8 54,6 19,5
2013 170,5 83,55 7,5 16,5
Össz. 599,4 212,3 231,9 36
bundi
@Mirabilis: bocs kicsit összecsúszott
Év Összes adomány Céges adomány Adományvonal 1%
2010 79,4 29, 3 – –
2011 233,4 52,6 169,8 –
2012 116 46,8 54,6 19,5
2013 170,5 83,55 7,5 16,5
Össz. 599,4 212,3 231,9 36
és mellette a kiadás...
"De miért kell ilyen elképesztő távolságról szállítani? – kérdeztük Hegedűst. „Végigjártuk a hivatalos egységeket, de senki nem vállalta 524 ezer kapirgálós naposcsibe szállítását” – mondja Hegedűs Zsuzsa, aki ugyanerre a kérdésünkre 2011-ben hasonlóan válaszolt. „A csibék és kacsák Spanyolországból jöttek, és onnan is fognak jönni. Hiába próbáltunk ugyanis magyarországi keltetőkkel tárgyalni, havonta maximum ezer kapirgáló csibét tudtak volna biztosítani, miközben mi két hónap alatt ötszázötvenezret osztottunk ki.” A főtanácsadónak ugyanis a „legfontosabb kritérium mind a vetőmagoknál, mind a háztáji állatoknál, hogy biók legyenek, hiszen így nem kell rájuk költeni az egyébként is nagy szegénységben élő családoknak. A vetőmagokat nem kell trágyázni, a szabad tartású csibéknek pedig nem kell tápot adni, mert kikapirgálják maguknak az eleséget.”"
ha a csibe ára kb 135 ft plussz szállítás...akkor csak a csibéből többet lőttek majdnem el két hónap alatt mint az egész éves támogatás összesen...
volvós
A második fotón a vietnámi papucsos Nö kezében
mit keres a cumisüveg ???
volvós
..." az alapítvány elnöke ugyanis három szépséges kutyussal száll ki az Audijából "...
Nem kicsit irritáló a vége: Irhatta volna, hogy a ...kocsijából !!
simmering73
@volvós: Megszopiztatja a malacot, ha megszomjazik az úton. Meleg van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.