A nagyáruházakban alkalmazott kereskedelmi dolgozók elégedettek a vasárnapi pihenőnap bevezetésével, mivel a korábbinál több időt töltenek a családjukkal és bővültek a pihenési lehetőségeik – írta a Napi Gazdaság szerdai számában.

A lapnak a több multinacionális áruházlánc dolgozóit képviselő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke felesleges rémhírkeltésnek nevezte a vasárnapi munkavégzés tilalmával kapcsolatos korábbi előrejelzéseket, miszerint 25-30 ezren kerülnek majd utcára a boltbezárások miatt.

Bubenkó Csaba hozzátette: mára jól látszik, hogy ebből semmi sem valósult meg, a nagyvállalatoknál inkább átrendeződés történt.

A szakszervezethez érkezett jelzések alapján a vasárnapi zárva tartásnak azok az áruházi munkavállalók a legnagyobb nyertesei, akik nappali műszakban dolgoznak. Az éjszakai műszakosok szombat reggel végeznek és legközelebb vasárnap estétől foghatók újra munkába, vagyis majdnem két teljes nap szabaddá vált számukra – mondta a lapnak az elnök.

Több áruházlánc dolgozójának jelzése szerint nőtt a látogatottságuk a vasárnapi zárva tartás márciusi bevezetése óta. A tapasztalatok szerint a péntek-szombati megnövekedett forgalmat a nagyáruházakban már nem tudják ellátni az addigi létszámmal, és több pénztárosra, árufeltöltőre van szükség.

A KDFSZ rámutatott: több százmillió forintra tehető éves szinten az az összeg, ami a láncok a vasárnapi bérpótlékon megspórolnak. A szakszervezet szerint jogszabályban kellene elrendelni, hogy a felszabadult összeget a vállalatok bérekbe forgassák vissza.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, ez a sok megelhetesi politikus, meg a szakszervezetek tajekan is! A lovat fogjatok ti munkara, nem a szombat reggel dolgozo alkalmazottakat, ahogy irjatok :

"Az éjszakai műszakosok szombat reggel végeznek és legközelebb vasárnap estétől foghatók újra munkába, vagyis majdnem két teljes nap szabaddá vált számukra – mondta a lapnak az elnök."

Bunkok, zsakettban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
orogordog
@nyanya001: Nem keresünk kevesebbet. De a létbiztonság eddig sem volt és most sincs.
nyanya001
@orogordog: Van a családban nagyáruházban dolgozó, és bizony kevesebbet keres
úgyhogy ne akarj megvezetni !
A létbizonytalanság meg még nagyobb mert nem tudni mikor melyik adja be a kulcsot !
Neked is áll a zászló ne nagyon örömködj a vasárnapodnak !
orogordog
@nyanya001: Privátba küldök neked számokat én 10 éve feleségem 15 éve dolgozik multinál.
nyanya001
@orogordog: De nem is voltak ennyit vegzálva mint most ezért írtam,

hogy neked is áll a zászló ! ezeknek a céljuk a CBA elterjedése országszerte
akik még úgy sem fizet mint a külföldi tulajdonú nagyáruházak !
És sok diákot foglalkoztattak, akikre ezentúl nem lesz szükségük.
pedig nagyon sokan ott keresték meg a következő évre szükséges
tanfelszerelést .
A Balatonnál sem engedélyezik a nyitva tartásukat, a kisebb boltok is csak akkor lehetnek
nyitva, ha a tulajdonosdolgozik vasárnap. Gondolod, annak nincs gyereke ? És az alkalmazott naná, hogy kevesebbet kap a borítékba.
Desischado
@orogordog: Kocsmába nem járok, és Nyanyához hasonlóan, én is azt mondom, tudod, kinek ajánlgass kenderkötelet! Mondjuk a fideszes haverjaidnak!
kkalman
Talán, ha Bubenkó "úr" kimozdulna a kényelmes irodájából, és a kereskedelemben dolgozókat, nem csak a CBA-sokat, is megkérdezné, lehet, a valósághoz közelebb álló véleményt kapna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.