Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen, aki tavaly októberben egy megnyúzott borz tetemét helyezte el az MSZP miskolci, Corvin utcai irodájának ajtaja elé – közölte a vádhatóság szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a vád a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette.

A közleményben felidézték: az eset 2014. október 28-ára virradó éjszaka történt. A megnyúzott állati tetem elhelyezésén túl az elkövető egy ott parkoló autó szélvédőjére egy papírlapot tett, amelyen a többi között az "Így jár minden ávós!" feliratot lehetett olvasni.

A nyomozás során sikerült felderíteni az elkövetőt, egy 25 éves férfit, valamint az is kiderült, hogy az állatot feltehetően elpusztulása után nyúzták meg.

Az ügyészség azt írta: az "elhullott állat tetemének közterületen történő elhelyezése alkalmas volt a környezetnek és az emberi egészségnek a veszélyeztetésére".

Az eljárás során vizsgálták a gépkocsin elhelyezett papírt is. Ezen a szöveget újságokból kivágott betűkből állították össze, "tartalma alapján azonban nem volt alkalmas bármely közösség, nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport elleni gyűlölet keltésére, így e körben nem is került sor gyanúsításra sem" – áll a közleményben.

A hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt benyújtott vádiratban az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Nem hiszem, hogy az állatot nem élve nyúzta meg egy ilyen barbár. De azt nem lehet kimondani, mert nem szívesen hoznak büntit állatkínzó ellen.
Nem érdekel a politikai véleménye, az az ő joga. De az állatkínzás nem. És nem értem, hogy miért veszik ezt olyan könnyedén nálunk. Az ilyen barbár ember mindenkire veszélyes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.