Igencsak kapkodva alapíthatták Habony Árpádék az új jobboldali sajtóbirodalmat megalapozó céget, a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t. Ugyanis a hiányos dokumentáció miatt csak másodjára jegyezték be őket a cégbíróságon – tudta meg a VS.hu.

A lap szerint Habonyék jó pár bakit vétettek az adminisztráció során, amiket később maguk is észrevettek, így önkéntes hiánypótlás keretében próbálták ezeket korrigálni. Ekkor "sajátos technikai mulasztással" magyarázták, hogy elírást hagytak az alapszabályzatban. Szintén csak utólag csatolták az illetékbefizetésről szóló igazolást.

Ám hiába igyekeztek, április 14-én elutasította őket a Cégbíróság, mivel még mindig több dolgot hiányoltak a bejegyzéshez. Habonyék például olyan hibát is vétettek, hogy elírták, mennyit utaltak a cég számlájára, így egymillió forint helyett csak százezer forintot vallottak be egy lemaradt nulla miatt. De még a hiánypótlásuk sem volt tökéletes: ebből teljes mértékben kimaradtak a Habonyra vonatkozó adatok, pedig ő a cég egyik tulaja Győri Tibor mellett. Ráadásul a dokumentumok oldalainál a 6.1.-es sorszámút a 8.1.-es követte.

Mikor április 15-én sikerült minden fontos iratot csatolniuk és ismét arra kérték a Cégbíróságot, hogy jegyezzék be őket, érdekes módon magyarázták a korábbi mulasztásukat. Mint kiderült, számítástechnikai problémáik voltak, de gondjuk akadt a szkenneléssel is:

Előzőleg összehúzta az oldalakat az adagoló a behúzás alkalmával, ezért hiányzott a 6.1–6.3 oldalakat tartalmazó oldalpéldány.

Ezt követően már a bíróság bejegyezte őket.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Hát persze ! Elírták !

Ilyen elírás lehetett, hogy a "kopás" helyett "lopást" írhattak, nem ?
Toby
Hát persze ! Elírták !

Ilyen elírás lehetett, hogy a "kopás" helyett "lopást" írhattak, nem ?
Anna Mária
Azért biztató, hogy a cégbíróságnál még nem működik a rádordítok-hasbarúglak. :)
Fradigege
Jól van. Majdcsak belejönnek. Minden kezdet nehéz. Kis köcsögök.
Desischado
Nehezen indul be a lopást segítő manőver, fiúk?
verum
Ideje, hogy a Cégbíróságon is bólogató pártkatonák legyenek teljes mértékben. Akkor nem lesz majd ilyen baki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.