A 35 éves Gárer János telefonnal vett fel egy videót, amin bejelentette: megöli magát egy igazságtalannak érzett börtönbüntetés miatt. Feleségének azt mondta, csak később nézze meg, aztán tegye fel a Youtube-raírja a Népszabadság. 

Az Ozorán polgárőrként dolgozó férfit korábban csalásért és zsarolásért ítélték el. 2010-ben egy barátján akart segíteni, akit egy uzsorás zsarolt meg. Ezért ő később többször is felhívta az uzsorást, és pár dologgal megfenyegette, olyanokat mondott, hogy „a felesége rúdon fog táncolni olaszban”, valamint ha nem fizet félmillió forintot, kölcsönlevelek alapján feljelenti.

A beszélgetést viszont lehallgatták és Gárert zsarolási kísérlettel vádolták meg. Idén februárban jogerősen három évet kapott, ráadásul 2007-ben csalásért már volt másfél év felfüggesztett büntetése. Hogy újra vétett, a másfél évet is "hozzácsapták" a háromhoz. A börtönbe május 5-én délben kellett volna bevonulnia.

Perújrafelvételt kezdeményezett és kegyelmet kért az államtól, mindhiába.

A 35 éves férfi arról is beszélt, hogy ebben az említett öt évben polgárőrködött, „kisebb-nagyobb sikerekkel". Még az év polgárőre is lett, miután kábítószerfogás közben az elkövető kést vágott a vállába.

„Igazándiból csak arra szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy az, amit én most csinálok, az egy dolog miatt van, nem tudom elfogadni ezt a bírósági ítéletet, főleg úgy nem, hogy olyan dolgokkal vádolnak meg, vádoltak meg, amit én nem követtem el" – mondta.

Kéri a nyilvánosságot, hogy mindenki gondolja végig az ő története alapján, vajon jogállamban él-e, és ne ítéljék el olyan dolgokért, amiket nem tett meg. Olyan dolgokat is kifogásol a bírósági eljárásban, hogy a bíró tegezte, és végig "a felesége mellét nézte". Közli továbbá, hogy nincs baja a kormánnyal, az izraelitákkal, a romákkal, a palesztinokkal.

A videót május 5-én reggel egy memóriakártyán adta oda feleségének azzal, hogy ne most nézze meg, hanem csak később és tegye fel a netre. Majd autóba ült és elment. Holttestét Ozora határában találták meg, fejbe lőtte magát.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez a ,,polgárőrködés,, érdekes dolog, én is csináltan 2000-2002. ig akkor szálltam ki, mert egy rabló párost kissé laposra vertem ,és a végén nekem kellett mosakodni a rendőrségen, mert ugye a sarki boltot már menetrendszerűen törték fel, a Zsigulis palik, egy alkalommal pont arra mentünk a járőr társammal, aki a vasággyal együtt talán volt 50 kg. hát már megint a raktárajtó felfeszítve, és pakol ám a két koma... Ugye mondom nekik na mit csináltok így éjjel 2 körül, bevásároltok???A nagyobbik azt mondja nekem ,,húzzál el innen,, én meg mondom te meg ne menj sehová, már jönnek a zsaruk, erre a pali a pajszerral akart fejbe vágni hát adtam neki egy rendes maflást, fölkel, aszondja ,,megöllek,, hát gondolom magamba ezt már csak nem várom meg oszt leütöttem úgy hogy a rendőrök már kiértek mire kezdett kikábulni...A másikat meg odakötöttük az ajtó lakatpántjához...
A lényeg én kaptam figyelmeztetést a verekedésért, na ekkor léptem ki...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@Csizmás Kond: Semmi nem lesz, nem kell aggódnod, nem fogom megcsavarni a csúf orrodat. Annyi történik, hogy egy érzéketlen, gőgös tahó nem képes megérteni, hogy egy tragikusan meghalt fiatalember halála kapcsán egyszerűen nem illik, nagyon nem helyénvaló róla okoskodni, ítélkezni fölötte.
Az a tahó te vagy.
Csizmás Kond
@Anna Mária: Nem aggódok, de áruld el Mariska, hogy nálad a folytonos nevezgetést kényszer szüli vagy csak butaságból teszed ?
palika
Emberek, hagyjátok nyugodni békében!!!
Anna Mária
@magyarbakancs: Nagyon sajnálatos.
De ez most miről jutott eszedbe?
magyarbakancs
@Anna Mária: A Polgár ökörség jutott eszembe.
Ahol élek ott is van polgár őrség.
A polgárőr maga rabolta ki a barátom lakását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.