A hétvégén kezdetben még sok lesz a napsütés, szombaton viszont ismét többfelé beborul az ég, záporok, zivatarok is lehetnek. Ezzel együtt viszont marad a meleg, akár 27 Celsius-fok is lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken még túlnyomóan napos idő várható, csapadékra nem kell számítani. A minimumhőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, csak északkeleten lehet néhol hűvösebb. A maximumhőmérséklet 21 és 26 fok között várható.

Szombaton eleinte nagyrészt napos, fátyolfelhős idő valószínű, majd délután megnövekszik a gomolyfelhőzet. Délután és este – főleg északon – zápor, akár zivatar is kialakulhat. A Dunántúl északi felén megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 8-13 fok lehet. Nappal 22-27 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap erősen felhős lesz az ég, eleinte keleten, délután nyugaton lehet némi napsütés. Többfelé várható eső, zápor, keleten néhol zivatar is kialakulhat. Többfelé erős, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.