120 ezer felszólítást küldött szét postán a BKV, melyek jelentős része már elévült pótdíjra hivatkozik – írja az Index.

A társaság a sokszor csak bediktált kamuadatok alapján fennálló, ősrégi pótdíjköveteléseinek behajtásába fogott – ezek szinte mindegyike 2012 előtti, hiszen 2012-től a BKK intézte a követeléseket.

Az Index megkeresésére a BKV azt válaszolta, hogy az elévülés nem zárja ki az önkéntes teljesítést. Egy facebookozó például arról számolt be, hogy egy semmiből előbukkant, négy évvel ezelőtti, alá sem írt büntetést akart rajta behajtani a BKV, egy ezeréves diákigazolvány adatai alapján.

A lap megkérdezett néhány jogászt, akik szerint a társaság arra a jogszabályra játszik rá, hogy ha a felszólító levél után küldenek egy fizetési meghagyást és azt 15 napon belül az utas nem vitatja, végrehajthatóvá válik, még akkor is, ha elévült

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
,,Nincs pénz, nincs pénz,, talán kevesebbet kellene a ,,vízfejnek,, ellopnia, mert a melósok, a sofőrök nincsenek megfizetve...
Aljas vezetés = aljas állami cég!!!
Toby
Hű, de keményen hajtják az év végén szétosztandó potyazsét !
Törvényesség ?
Gecisztánban ?
Ugyan már...
justhpeter
Lefordítottam magamnak, mert már öregségemre nehezem forognak a kerekek. Akik ez ideig nem fizettek és már a tartozásuk is elévült, azok önkéntes fizetésére számítanak. És ezért 120 ezer levelet kiküldtek. Nem tudom. Mióta fából vannak a kerekeim, állandóan fennakadnak a szálkán. Mi akadhatott fenn annál, aki ezt elrendelte, mert vagy nálam is degeneráltabb vagy szimpla szélhámos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.