Megválasztotta főállású alpolgármesternek az MSZP-ből csütörtökön kizárt Lévai Józsefet pénteki rendkívüli ülésén a jobbikos vezetésű Tapolca város képviselő-testülete. Az MSZP korábbi városi elnökét a tízfős testület 6 igen és 4 nem szavazattal választotta főállású alpolgármesterré, társadalmi megbízatású alpolgármesternek pedig ugyanilyen arányban támogatták a jobbikos Kozma Henrik Alajost.

Lévai Józsefet azért zárta ki soraiból csütörtökön az MSZP, mert elfogadta a Jobbik ajánlatát az áprilisban a Veszprém megyei 3-as választókerület országgyűlési képviselőjévé választott Rig Lajos lemondása után megüresedett tapolcai alpolgármesteri posztra.

A rendkívüli ülésen, a napirend vitája során Dobó Zoltán, a város jobbikos polgármestere a fideszes Császár László kérdésére azt mondta: a 2002 óta önkormányzati képviselőként dolgozó Lévai Józsefet eddigi szerepvállalását figyelembe véve javasolta alpolgármesternek, gesztust gyakorolva főként a baloldali városlakók felé. Azt, hogy a korábbi egy helyett két alpolgármestert javasolt a városnak, azzal indokolta, hogy a város jelenlegi helyzete sokkal aktívabb érdekérvényesítést kíván.

Megválasztása után Lévai József az MTI kérdésére úgy fogalmazott, miután Dobó Zoltán polgármester a hét elején felkérte alpolgármesternek, egyeztetést folytatott az MSZP helyi szervezetével. A napokban a párt különböző szintű vezetőivel is értekezett, ezután mondott igent a felkérésre, "tudva azt, hogy ennek milyen következményei lesznek a párton belül". Az MSZP-ből való kizárását Lévai József nem kívánta kommentálni, de hozzátette: nem mond le önkormányzati képviselői mandátumáról.

Az ülés végén az országgyűlési képviselővé választott Rig Lajos bejelentette: összeférhetetlenség miatt pénteken 12 órával lemond önkormányzati képviselői tisztségéről. Szintén lemondott az ülésen egyéni választókerületben szerzett mandátumáról Dobó Zoltán is, aki ezután már választókerületi képviselőként nem, csak polgármesterként tevékenykedik a városban.

Ughy Jenőné jegyző tájékoztatása szerint ez azt jelenti, hogy Tapolcán két választókerület négy szavazókörében 120 napon belül időközi önkormányzati választásokat kell tartani. A helyi választási bizottságnak 30 napja van kitűzni a voksolás időpontját, ami több mint 3700 tapolcai választópolgárt érint majd.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Hát, mszp-snek lenni nem nagy dicsőség én nem kaparnék értük.
De akit a jobbikosok támogatnak, annak az nagy szégyene!
Aki Én
Minden szart bedobálnak a nagy Jobbik darálóba. Mi fog ebből hátul kijönni???
Dr. Felipe
Tipikus megélhetési politikus. Az elvek nem számítanak csak a pénz. Ezért reménytelen ez a korrupt ország. Esély sincs rá hogy egyszer a keményen dolgozó kisembereknek is jobb legyen.
justhpeter
Az mszp-s való világ VV Józsit kizárta, mert az azonos nemű VV Polgármesterrel politikailag kokettált. Gyerekek, ma péntek van, hogy fogom kibírni hétfőig ? Nem tudja valaki mi fog történni hétfől az mszp-s való világban ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.