Az MSZP szerint az emberek csalódtak a forintosításban, mert a fele sem igaz annak, amit a Fidesz ígért a devizahitelek kapcsán. 

Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: családok százezrei kapták meg nemrégiben az értesítést devizatartozásaikról és hátralévő törlesztőrészleteikről.

Egy friss online felmérés szerint a családok kétharmada csalódott a levél kézhezvétele után – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a csalódottság döntő oka az, hogy az árfolyamveszteség jóval nagyobb volt a várhatónál; a Fidesz felkorbácsolta a várakozásokat, az elmúlt hónapokban folyamatosan 20-30 százalékos hiteltörlesztő-csökkentésről beszéltek, mára kiderült, hogy ennek a fele sem igaz.

Az MSZP korábban is azt javasolta, hogy a 2010-es árfolyamon forintosítsák a devizahiteleket, ma is ez az álláspontunk – mondta Burány Sándor, hozzátéve, a szocialista párt véleménye szerint a felelős a kormány, "az a kormány, amely 2010 tavasza óta folyamatosan gyengíti a forintot".

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Nem vették figyelembe benne lakik vagy második harmadik esetleg negyedik ingatlanról van szó .
A fele adós 180 -on végtörlesztett a többieknek odalöktek valami lábszárcsontot kevés hússal :-((((
butler2005
Dömdödöm kérdezem, nem mindegy hogy hány lakással rendelkezik? Ha átb@szták az embereket a bankok akkor a 3 milliós lakás hitellel is megszívatták ugyanúgy, mint a 100 millással. Sőt fajlagosan könnyebb kikecmeregni egy kisebb összegű hitelből, mint egy 20 szoros nagyságrendűből. Mert tízszer kölcsönkaphat az ember a rokonaitól 40 ezret, de nem sokszor kérhet 220 ezret. Ezzel a logikával ha átvernek valakit az autó piacon akkor Suzuki Swiftig keressék a csalót, ha A6-ost vettél akkor meg menny a fenébe mert kulák vagy. Ezt szimplán irigységnek lehetne nevezni. De ezzel a logikával hamar oda juthatnánk, hogy ha neked van lakásod, akkor milyen jogon, mert más csak albérletben van, aki pedig albérletben van az megint csak egy rohadt kulák a hajléktalanhoz képest. Mond te hogy csinálnád? A lábszárcsonthoz képest nekem a tőke tartozásom 55%-al nőtt az eredetileg felvetthez képest. A törlesztő részletem pedig 70%-al nőtt meg. Én úgy élem meg mintha rozsdás késsel amputálták volna a végtagjaimat. A sok szenvedés után, már csak a gyors halálban bízhatok.
Hellcat
"mert a fele sem igaz annak, amit a Fidesz ígért" Nem újdonság :D
Mézike
@dömdödöm: Nem hiszem hogy a fele adós végtörlesztett 180 forinton. Sokkal kevesebben voltak akik végtörleszteni tudtak. A módosabbak azok igen de akik a hitelcsapdában vergődtek , vergődnek azok nem. Pedig állitólag értük tett meg mindent a kormány...
Mézike
@butler2005: Azért ne tegyél kárt magadban.
Túl sokan hittek a fidesznek. Nem kellett volna. Nem vagy egyedül a problémáddal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.