Tisztázza a Fidesz, hogy kinek az álláspontját képviselik menekült ügyben és az erről szóló nemzeti konzultációban: a kormányfőét, vagy a "vele élesen ellentétes nézetet képviselő" munkatársaiét – szólította fel a pártot a Demokratikus Koalíció.

A DK azt írta, Orbán saját emberei szerint is hazudik. Az ENSZ bírálata után Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök is leleplezte a kormányfőt – állították.

DK: Orbán ámokfutásától saját emberei is elhatárolódnak

Ugyanis Hende a napokban közölte, hogy "a menekültek nagy része nem bevándorolni akar hozzánk. Magyarország tranzitország. Nálunk praktikusan nem marad senki – nem a magyar szociális ellátórendszer vonzza a menekülteket, hanem a svéd meg a német."

Pokorni  pedig elmondta:

Azt tudom, hogy a közvélemény számára csak kis mértékben meghatározó a bevándorlás problémája. (...) ahogy '56 után, amikor magyarokat százezer szám fogadtak be Európában; tehetünk-e mást, mint hogy az elfogadás, a humanizmus oldalára állunk? Tartok tőle, hogy a nemzeti konzultáció eszközével ezt a problémát nem is tudjuk érdemben kezelni.

Ezért a Demokratikus Koalíció úgy véli:

Orbán ámokfutásától egyre inkább a saját emberei is elhatárolódnak. Itt az ideje, hogy a kormánypárt ez egyszer az emberek érdekeit képviselje a kibicsaklott gondolkodású miniszterelnök helyett.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"DK: Orbán ámokfutásától saját emberei is elhatárolódnak"
Azért határolódnak el, mert tudják, ez a leggyorsabb út a kollektív bukáshoz. Igazuk van, ez lesz a sorsuk. A vezéré meg a diliház.
Desischado
@justhpeter: A próféta szóljon belőled! Szerintem is érzik a bukás szelét, ezért menekülnek a süllyedő hajóról, mint a patkányok!
kukac50
Ha elhatárolódnak akkor miért szavaznak meg Nép ellenes törvényeket? Miért nem az emberek érdekében vitáznak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.