Egy hete szülte meg kislányát Erzsébet. Miután a nő elvált, nem volt elég magas a jövedelme és szociális bérlakást sem kapott, így hajléktalanszállóra került. Emiatt most elveszik tőle a babát, pedig a gyermekvédelmi törvény szerint a szülők szegénysége miatt nem lehetne anyát és gyerekét elszakítani- írta a Kettős Mérce.

A Város Mindenkié aktivistái felkarolták Erzsébet ügyét, de hiába: az anyaotthonok elutasították kérelmét, mondván, hogy túlságosan telítettek.

A gyámhivatali ügyintéző azt mondta, ha Erzsébet lakáshelyzete 30 nap alatt megoldódik, talán visszakaphatja a gyermekét, de ez a lehetőség biztosan nem fog szerepelni a gyerek elvételéről szóló határozatban. Igaz, az is lehetséges, hogy az anyaotthont el sem fogadják megoldásként.

Erzsébet attól tart, ha kiemelik a kislányát, akkor minden esélye elvész az anyaotthonra, enélkül pedig biztosan nem fogják visszaadni gyermekét. Ráadásul így GYES-re és családi pótlékra sem lesz jogosult, tehát teljes mértékben kizárt, hogy piaci áru albérletet fenntartson és lakhatását rendezze. Munkát pedig hiába vállalna, egy kisbaba ellátása mellett nem tudna dolgozni.

Erzsébet gyermeke hétfőn fog vidéki nevelőszülőkhöz kerülni.

Ha Önnek vagy ismerősének van hasonló története és szívesen megosztaná másokkal, írja meg nekünk. Levelét várjuk a [email protected] címre.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sziha
Csaladbarat kormany. Aha. Haver-csaladbarat. Az mar mas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@Nil: .."ha szegény vagy akkor ne is szülj igaz?"
azt mondtam ha nyomorogsz NE!! Akinek enni sincs miből, annak fogamzásgátlásra "rendes" (nyilván maszekra gondolsz, amit még átlag keresetből sem lehet győzni) nőgyógyászati ellátásra sem lesz pénze soha!!
és igen - persze inkább tragikomédia, de a "..bocs drágám.." tűnik az egyetlen (nem ritkán fertőzésmentes) ingyenes megoldásnak!
az a kétszínű, álszent, mocsadék pedo.. egyház meg ne pofázzon, csak ha fizeti az isten akarata ellenére fogant kölyköm eltartását!
Nincs megoldás tudom, de rossz nézni, ahogy "majd lesz valahogy nyomorba" képesek emberek gyerekeket nemzeni, szülni.
Mézike
@Nil: Menj már a mai katolikus egyházzal...
Nil
@csa-csa: és a drágám agyon ver mert azt hiszi hogy megcsalod

tudod a szexuális igény és a vágy nem pénzfüggő - a szerelem sem
és ahogy a válóperes bíróm mondta-ha férjhez mentem köteles vagyok a férjemet szexuálisan kiszolgálni - házastársi kötelességem - no soha többet nem mentem férjhez :-)
Nil
@csa-csa: ő is szeretne gyereket
és nyolc általánossal is fel lehet mérni a helyzetet
sőt én analfabéta vállalkozót is ismertem - cigány volt- amikor kérdeztem hogy kér e segélyt mondta hogy keres ő rendesen nincs szüksége segélyre- tényleg nem volt - tollal kereskedett - hivatalosan
és bocs de néhány gazdag diplomásnál rosszabb helyen van a gyerek-és itt a családon belüli erőszakra gondolok konkrétan - bár ez sem igazán iskolázottságtól függ
csa-csa
@Nil: " és a drágám agyon ver mert azt hiszi hogy megcsalod"
ez sajnos igaz!
na meg a "köteles vagyok a férjemet szexuálisan kiszolgálni" dumától feláll a szőr a hátamon!
Nil
@csa-csa: hát az én agyamba is bevésődött elég rendesen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.