A diákparlamentek üléseinek jegyzőkönyveiből világosan kiderül, mivel elégedetlenek a gyerekek. Ezt bogarászta át a 444.hu.

Ezeken az eseményeken az történik, hogy a KLIK és az EMMI képviselője meghallgatja a tapasztalatokat és esetleges panaszokat. Jegyzőkönyv is készül, amiben nem szó szerint vannak leírva a dolgok, de pontosan kiderül belőle a lényeg.

A 2014-es, nagyrészt szeptemberben és októberben készült jegyzőkönyveket olvasták végig a lapnál. Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Budapest déli fele és Somogy diákjainak felszólalásait különösen alaposan, egyenként megnézték.

Messze a legtöbb panasz arról szólt, hogy túlterheltek a diákok. A diákképviselők több mint kétharmada említette valamilyen formában, hogy ez rossz, és kérték, hogy változtassanak ezen.

Szinte összes vidéki iskola képviselője jelezte, hogy a Volán és a MÁV járatai a korábbi tanítási időhöz illeszkednek, így a kisebb településeken élő gimnazisták nem tudnak hazajutni még órákig az utolsó órájuk után sem.

Sok diákképviselő arra is panaszkodott, hogy hiába kötelező általános iskolában négyig az intézményben maradni, nincs semmi, amivel értelmesen elfoglalnák magukat. Nincsenek szakkörök, foglalkozások, vagy más programok – írja a lap.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
halvány oktatás, méghalványabb egészségügy...ráadásul észrevehetetlen vezetőkkel..

közben gittet rágatnak a tanulókkal..
verum
Ezekkel a problémákkal senki nem foglalkozik az illetékesek közül.
De talán jobb is, mert akkor csak halmozódnának a gondok.
Anna Mária
Áldemokratikus, értelmetlen összeröffenések, felhasználva a gyerekeket.
wagabund
halvány oktatás, méghalványabb egészségügy...ráadásul észrevehetetlen vezetőkkel..

közben gittet rágatnak a tanulókkal..
sziha
Mert iskolak mar nincsenek. Birkakepzok vannak, ahol lehet menni FideSS es Jobbik kepviselokhoz verset mondani szulinapra, egyebekre, es majd hangosan kialtjak a mai porontyok 80 evesen is, hogy "Eljen Orban Viktor!" Eljen, csak ne Europaban. Teljesen mashol van a helye.
justhpeter
A panaszokat értem, de azt nem tudom, mennyit ért ebből az emberi erőforrás miniszter ?
Desischado
Kellene egy normális, hozzáértő szakemberekből álló csoport, nem egy ilyen dilettáns kormány, amelyiknek az a gondja, hogy elbutítsa a jövő nemzedéket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.