A devizahiteles mentőcsomag összessége azt eredményezi, mintha 192 forintos árfolyamon váltották volna át a svájci frankon felvett devizahiteleket – mondta a Fidesz-frakció szóvivője kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Tuzson Bence a szocialista Burány Sándor azon kijelentésére reagált, hogy a 2010-es árfolyamon kellett volna forintosítani a devizahiteleket.

A fideszes politikus szerint, ha valaki azt mondja, hogy 2010-es árfolyamon kellett volna rögzíteni a devizahiteleket, tegye hozzá azt is, hogy akkor a mai 1,7 százalék helyett 5,47 százalékon voltak a bankközi forintkamatok.

Szerinte az elszámolólevelek kézhezvételét követően az emberek nem csalódottak, csupán vannak csalódott emberek is, ám mindenki előtt nyitva áll a jogorvoslat lehetősége.

Utóbbiaknak azt javasolta, hogy forduljanak a Pénzügyi Békéltető Testülethez. Hozzátette: fel kell lépni azon bankok ellen, amelyeknél visszaélések tapasztalhatók.

Közölte: a Fidesz-frakció támogatja a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) az autóhitelek forintosítására vonatkozó törekvését, és várják az MNB javaslatait.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A fütyisz csupán a saját hiteleit váltotta ki a végkielégítéssel 180 Ft. a többi meg fizetheti az általuk okozott kárt a bankoknak, KI VOLT EZ TALÁLVA, NAGYON IS!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reseva
Mondjuk, az azért zavar, hogy folyton csak a CHF árfolyamról beszélnek. 2009-ben már nem lehetett frankban hitelt felvenni, csak EU- ban. Ennek árfolyama is jócskán megemelkedett azóta - hála a Fidesznek, de erre az állam még rá is tett a rögzített 310 Ft-os árfolyammal, mert a jelenlegi piaci ár mára már csak 297 Ft körül jár. Igy máris 13 Ft/db a többlet-veszteség csak ebből, és a visszafizetendő összegek 6 év után magasabbak a felvettnél. Hol lehet itt tisztességről beszélni árfolyamügyben?
Lackó50
Szerintem az elszámolásokkal kapcsolatos felháborodás miatt be kellett dobni valami gumicsontot, hogy reményt adjanak az embereknek, akik majd elhiszik és tátott szájjal várják a csodát. Addig se morognak. Most mindent megígérnek, aztán hivatkoznak a hosszú tárgyalásokra, meg a nehézkes ügyintézésre, aztán majd 20 év múlva, ha már a hitelek nagy része lejárt, akkor majd döntenek valamit. DE ha ők akarnak valamit (vasárnapi zárva tartás, pálya matrica, stadion építés, ... stb.) azonnal tudnak dönteni. Még arra sincs idő, hogy a szomszédot megkérdezzék. Nem hogy az embereket.
szaboria1
@nyanya001: Bizony így igaz amit leírt, mert 2005-ben a bankok azoknak is ajánlatot tett akiknek már előtte forint hitele volt, hogy váltson devizára. Ez megoldás csak a rövid időre felvett hitelekre volt jó a hosszú lejáratúra már nem volt biztonságos.
Desischado
Ez a levél, amit Gyurcsány közzé tett, nagy pofon a fidesz bandának. Ezt magyarázzák ki ha tudják! A saját embereiket mentették, és szépen kérdem, ki is döntötte be a forintot? Nekem úgy rémlik, mintha szíjjártó meg a kőser alajos lett volna a hunyó. Pofátlanul hazudoznak, eszükbe sincs segíteni a devizahiteleseken! Ha a saját érdekeikről van szó, egy nap alatt keresztül tudják vinni a nekik kellő törvényt. Most miért nem tesznek valamit?!
papa.49
@Desischado: Azért mert ez volt az egyesség a bankokkal, ők kifizették 180 Ft. a hiteleiket de ugye az ,,nagy vesztességet,, okozott a bankoknak, hát most mindenki fizeti a ,,kiesett hasznot,,!!!
Erre kellene már egy tökös ügyvéd hogy megvakarja hogyan is van ez, a saját hazájukban ezek a bankok miért tudnak tisztességesen működni, és miért működnek nálunk uzsorásokként!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.