Bokros Lajos ezúttal Facebook-oldalán ment neki a Fidesznek. A Moma politikusa "Biztonsági szelepek" című bejegyzésében kritizálta a nagyobbik kormánypártot azért, mert bár folyamatosan az EU-t támadja, mégis annak haszonélvezője.

Bokros az alábbi bejegyzést írta:

Miközben a kormány öt éve szabadságharcot folytat az EU ellen, ráadásul jobbikos sugallatra időnként az unióból való kilépést is meglebegteti (Matolcsy: "van élet az EU-n kívül is"), vigyorogva élvezi azt a helyzetet, ahogy az EU épít nekünk, hogy a kormány rombolhasson. Ámokfutó kormányunk, ami fölösleges és káros intézkedések sorozatával (nyugdíjpénztári vagyon elkobzása, az egészségügy kivéreztetése, a tanszabadság lábbal tiprása, KLIK, dohánymonopólium, vasárnapi zárvatartás, rezsicsökkentés, devizahitelek kiváltása, földbérleti szerződések, stb.) jeleskedik és egyéni meggazdagodásra használja korlátozatlan hatalmát, módfelett örül annak, hogy az EU szolgáltat két fontos biztonsági szelepet, ami éppenhogy alátámasztja a rabló kormány uralmát.

Figyelj, állampolgár! Hazánk évente kap nettó módon (tehát a befizetései teljes visszanyerésén felül) több, mint ezer milliárd (!) forint ajándékot a "hanyatló nyugat" adófizetőinek pénzéből !!!

Ez összesen több, mint amennyit a magyar állam (beleértve az összes önkormányzatot) beruházásokra költ. Ez olyan sok pénz, hogy bőven lehet herdálni, sőt lopni belőle, még akkor is marad a hazai gazdaság üszkösödő gépezetének megolajozására!

Másik biztonsági szelep a kivándorlás. Vedd észre, állampolgár: elment 350 ezer, zömében fiatal és jól képzett honfitársunk, akik már nem Neked fizetik a nyugdíjjárulékot! Azért tudja a kormány alacsonyan tartani a munkanélküliséget, mert a közmunkásokat és külföldre szakadt hazánkfiait ügyes mozdulattal beleszámolja a foglalkoztatottak létszámába. Ez durva csalás, mert a külföldön dolgozók már nem a magyar gazdaságot erősítik, a közmunkások pedig a Te befizetett adóforintjaidból kapnak kegyelem-kenyeret!

Ha nem lenne EU, a fideszes gazdasági "csoda" már rég nem működne. Nem véletlen, hogy a kormány a bevándorlástól fél, a kivándorlástól nem. A Fidesz ugyan vicsorogva harapdálja a táplálékot osztó Nyugat kezét, de biztosak lehetünk benne, hogy sohasem fogja azt elengedni.

Sovány vigasz.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alzheimer Fauna
A fentieket és a tényeket összefoglalva közzéteszem egy régi (az első) műfordításom.
Sir Winston Churchill gondolata a NER-kormányról:

Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few.

Soha még a magyar rendszerváltoztatás utáni történelemben nem okoztak ilyen sokaknak ilyen sok kárt - ilyen kevesek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.