Emeld fel a hangod a klímaváltozás megállításáért az aláírásoddal, hogy sikeres legyen a párizsi klímacsúcs! Áder János köztársasági elnök kérése a magyarokhoz. Csatlakozz te is aláírásoddal ahhoz az 1 milliárd emberhez, akik a párizsi klímacsúcs résztvevőit hatékony cselekvésre ösztönzik a klímaváltozás mérséklése érdekében. A klímaváltozás mindannyiunkat érint, Magyarországot is elég súlyos következményekkel. Saját közös érdekünk, nekünk magyaroknak is, hogy a már létező és jól kidolgozott megoldások és technológiák minél gyorsabban és hatékonyabban megvalósuljanak. Hívjuk fel erre a világ vezetőinek figyelmét aláírásunkkal a decemberi klímacsúcson.

Feltöltő: kornytech
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mint KE. talán fel is emelhetné a szavát az országban található környezetszennyező telepek mielőbbi megszüntetésére, de nem teszi mert csak egy ,,kézi báb,, a hazugovics piszkos pracliján, és menekülne innen, mert a számára már nincs alternatíva, hogy mi legyen ezután...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
20 éve harcolok a hivatalokkal a hulladék rongyok,pet- palackok égetése ellen vegyes tüzelésű kályhákban.
Füle botját nem mozdítja egyetlen egy hivatal sem.
Egy kis adalék ,hogy mit okoz az égetés.

A műanyag hulladékok nyílt színi égetése közvetlen és közvetett módon is veszélyes az egészségre. A levegőbe kerülő toxikus részecskék éveken keresztül mérgezik a tágabb és szűkebb környezetünket, a kertjeinket, melyben a zöldségeket és gyümölcsöket termesztjük. Sokan a kályhában és kazánban égetik el a műanyagok hulladékokat, hiszen – vélhetően ezt gondolják – kőolaj származékból vannak, van fűtőértékük. Vagy talán lustaságból nem viszik el a szelektív hulladék tárolókba.

A műanyagok égetése – a 21/2001. számú kormányrendelet értelmében – nyílt színen, vagy bármilyen tüzelőberendezésben tilos! És nem véletlenül…A vegyes-tüzelésű kályhákból kikerülő toxikus füst nemcsak a kéményen keresztül távozhat, hanem a tökéletlen égés következtében a lakótérbe kerülve, az ott lakókat közvetlenül mérgezik.

A műanyagok, mint például a PVC, a polisztirol, a polietilén (műanyag palackok, csomagoló anyagok, háztartási és ipari műanyag termékek, kábelek stb.), valamint a gumitermékek égetésekor szén-monoxid és dioxinok kerülnek a levegőbe. Míg a szén-monoxid mérgezésekről egyre többet hallhatunk (a tünetei émelygés, fejfájás, végtag gyengeség, izomfájdalom, ájulás, halál), a dioxinok toxikus hatásai nem ennyire közismertek. A dioxin klórt tartalmazó, mérgező szerves vegyület, melynek belélegzése elősegíti az asztmás betegségek kialakulását, különböző allergiákat okozhat és hosszabb távon halálos is lehet. Tanulmányok mutatják be, hogy a toxikus összetevők a szervezetbe kerülve hormonális elváltozásokat okozhatnak.
kisangyalom13
Miért nem nyilatkozik senki, a repülök, mennyire befolyásolják mindennapi klímaváltozást?
kornytech
@kisangyalom13: A repülők is hatással vannak a klímaváltozásra.
A következő oldalon például van egy karbon lábnyom kalkulátor, amivel ki lehet számolni, hogy az egyes tevékenységek, és ebben a repülés is benne van, milyen mértékű széndioxid kibocsátáshoz járulnak hozzá, és ezeknek milyen az aránya egymáshoz képest. A kalkulátor itt található: kornyezetvedelem.weebly.com/karbon-laacutebnyom.html
Csak be kell írni az egyes repülőutakat, és kiszámolható a keletkezett CO2 mennyiség 1 főre lebontva. Ez összehasonlítható az áramfogyasztással, vagy a közlekedéssel is.
nemjoezigy
A köztársasági elnök példamutatása lenne a legjobb ösztönző a NÉP számára!
A példamutatás abból állhatna, hogy megfogadná, támogatná a pártosságtól és az egyéni anyagi érdekektől független civilek és szakemberek javaslatait, ha rávenné a többi politikust és gazdagot, hogy ruházzanak be a hivalkodó luxus helyett környezetvédelmi, energia takarékos, hatékony beruházásokba. Az is sokat jelentene ha egyedi, de legjobb lenne, ha közösségi szinten csinálnák ezt.
Pl: www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/naperomuvek-sorozata-epul-jaszagon-616603
ua
www.blikk.hu/blikk_aktualis/tobb-mint-185-millio-forintbol-epult-naperomu-jaszagon-2370617
Persze a közösségi beruházáshoz közösségi, szociális szemlélet is szükséges, ezt nem tapasztalom a gazdagoknál.
Pedig anyagilag bejönne nekik és pénzük is van rá!

Roggyant agyú elsimonnak: Jé ez működik Magyarországon is?
dömdödöm
Fontos dolog persze de más komoly ,a Magyaroknak igen húsbavágó kérdésekben esze ágában nem volt megszólalni :-(((((((((((((
hetöndöe
Mondta ezt egy olyan ország miniszterelnökének az udvari bohóca,aki büntető adót rótt ki a napelemekre.
Óriási!:-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.