Az Állj ki magadért! – Szociális selfie Facebook-oldal remek kezdeményezés. Hatásos, érthető és megdöbbentő.

Azt csinálják a dolgozók, hogy lefotózzák magukat, méghozzá a kezükben egy papírlappal, amin a fizetésük van.

Magyar szociális dolgozók, kezükben a fizetésüket tartalmazó lappal

A létrehozó szakszervezetek azt kérik, "tarts magad előtt egy A3-as lapot, amelyen a következő információk szerepelnek: Munkakör, életkor vagy a szakmában töltött idő, nettó fizetés".

Ők így tiltakoznak a körülmények miatt. Az összes képet itt lehet megnézni.

Frissítés: Megkereste szerkesztőségünket a Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete és az alábbit írták:

A kampány nem az egészségügyi dolgozók, hanem a szociális ágazat dolgozóinak méltatlan helyzetére hívja fel a figyelmet. Az oldalt a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete és a Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete indította, nem a május 12-i tüntetés szervezői.

Szervezeteik egyébként szolidárisak az egészségügyi dolgozókkal is.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Szandokan kolléga szerint aki sokat keres, az majd több nyugdíjat is kap. Nos, ha marad ez a nyugdíjrendszer, akkor lesz pár tízezer fidesz-közeli, aki a sok millás jövedelme után dúskál majd nyugdíjasként...
...és ők vajon mihez tudnak kezdeni majd a nyugdíjukkal?
Szandokan kolléga szerint önmagának is gondoskodnia kell mindenkinek az öregségéről: félre kell tennie...Nos, ebből aztán lehet vigéckedni. :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Szégyen, ami itt folyik. Ha kétkezi munkás vagy, akkor csak éhbérre van jogod. Hajrá, Magyarország jobban teljesít! A maffia bandának igen!
panellproli
@justhpeter: Ebben az országban rengeteg pénz volt és van, csak nem arra fordítják amire kellene.Össze lehet számolni hogy az a rengeteg ezermilliárdos beruházás ami csak kirakat és kedvtelés célját szolgálta mind az állam felemelkedésére fordítódott volna, mi lennék Európa vezető állam és nem a németek.Ha azt a hatalmas fifikát amivel a pénzeket lenyúlják mind a " keményen dolgozó kisember" érdekében használták volna fel, itt lenne a Kánaán, mindenki azért tülekedne hogy itt élhessen, talán még az amerikaiak is elszégyellnék magukat azon, hogy a legendás amerikai állam egy smafu a mienkhez képest.
mate03
@Desischado: Ilyenkor hol vannak az oldal( fideszes ),rajongói? Verőce21-és tettes társai!?
nemjoezigy
Ezzel szemben: www.borsonline.hu/20150514_meg_mindig_csanyi_sandor_a_leggazdagabb_magyar
amiből kiderül, hogy "A 2015-ös listán szereplők összvagyona megközelítette a 2600 milliárd forintot - ez 160 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit." Ez röviden: miközben az ország és az ország népe szegényedett, addig ez a 100 ember(?) 160 milliárddal gazdagodott, miközben az egészségügy bér problémáját 65 milliárddal rendbe lehetne tenni.
kukac50
Orbán Viktor jobban teljesít! A rezsicsökkentésben is jól teljesít,hiszen a Fidesz 5 éve alatt a rendszerhasználati díj 180 forintról 3218 forintra emelkedett.
Desischado
@mate03: Engem is érdekelne. Ilyenkor bezzeg nagy a kussolás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.