Az ózdi jobbikos polgármester, Janiczak Dávid közleményben magyarázta meg, hogy miért figyeltetné kamerákkal a közmunkásokat. Azt írta: "a sajtó tévesen értelmezve" adott hírt szándékaikról.

Janiczak szerint ugyanis nem a közmunkásokat, hanem a munkájukat figyelnék meg, összhangban az adatvédelmi biztos korábbi irányelveivel.

A jobbikos polgármester azt is kifejtette:

A munka célja a pozitív változás előidézése. Ezt a változást mint az elvégzett munka gyümölcsét kívánjuk dokumentálni a műszak elején s végén, ami ellen eddig egyetlen egy érintett sem emelt kifogást. Nem azért, mert bármi retorzió is érné őket emiatt (...). Tény az is, a munkafelügyelők a kamerákat akkor is be fogják kapcsolni, ha egyes közmunkások fizikai retorziót helyeznének kilátásba a tényleges munkavégzést megkövetelő ellenőrökkel szemben. Korábban a terrorizált munkafelügyelők kérték a munkaszerződésük felbontását, a jövőben a terrorizálók fogják ha nem is kérni, de megkapni méltó büntetésüket

- ígérte Janiczak, aki szerint az intézkedés "a rendet, a békét, és a munkát" fogja szolgálni.

Korábban a Népszabadság írt arról, hogy Ózd önkormányzata olyan kamerákat szerzett be, amelyek lehetővé teszik a közmunkások folyamatos megfigyelését. A lapnak az adatvédelmi hatóság elnöke azt mondta: ha Ózdon valóban felvételeket készítenek a közmunkásokról, az bizonyosan jogellenes adatkezelésnek tekinthető. Péterfalvi Attila vizsgálatot helyezett kilátásba.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője egy más témájú csütörtöki sajtótájékoztatón kérdésre "kézivezérelt pártkatonának" nevezte Péterfalvi Attilát és úgy értékelt: a kamerakérdés eldőlt azzal, hogy mennyi kiosztott szerszám, eszköz eltűnik a munka során. Állnak minden vizsgálat elé – jelezte a szóvivő, aki helyesnek tartja Janiczak Dávid döntését.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
A munkájukat figyelik? Hát nem lehet odamenni és megnézni? A munkának van látszata!
Eltűnik szerszám? Mindenki aki kap, ugyanannyit kell visszaadni - ha nincs meg, akkor nyilvánvaló, hogy hol tűnt el. Minek ehhez kamera? A szerszámraktár meg csak zárva van, nem?
Félreértés, mennyi félreértés, félremagyarázás van mostanában, kezdve a trafikok fóliázásától... :-/
Anna Mária
Aranyos, ahogy a két szemétpárt tanul egymástól.
Eddig a fideszkdnp nyomta, hogy őket félreértik. :)))
justhpeter
Miről beszél a polgármester ? Minden megszólaló hivatalosnak tűnő személy és a szakemberek is törvénytelennek ítélte ezt az akciót. Az erkölcstelen voltáról ítéljenek a szavazók. Kicsit elméláztam ezen a dolgon. Miért nem lehet bevezetni, hogy a választók választott képviselőikkel szemben egy cikluson belül egy alkalommal bizalmatlansági indítvánnyal élhetnek. Ha a választott képviselő a bizalmatlansági szavazáson a korábban kapott szavazatok felét nem éri el, azonnal mennie kell. Még azzal is meg lehetne spékelni, hogy a kezdeményezőnek meg kelljen nevezni az esetleges utódot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.