A parlament elé csütörtökön benyújtandó adótörvény-javaslat különlegessége, hogy az elmúlt tíz év legrövidebb adócsomagja, alig több mint 30 paragrafusból áll, s az adócsökkentés költségvetését megalapozandó nem tartalmaz új adót vagy adóemelést, a közterhek vagy mérséklődnek vagy nem változnak – mondta Tállai András államtitkár csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára hangsúlyozta, a javaslatcsomagot nagyon korán, még az első félévben elfogadhatja a parlament, ami ugyancsak erősíteni fogja a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát, hitelességét. Az adójavaslatot egyszerre tárgyalják a költségvetéssel, abban bíznak, hogy az Országgyűlés többsége támogatni fogja – tette hozzá.

Az újdonságok közül kiemelte: a társasági adózásban bevezetik a növekedési adóhitelt. Azok a vállalkozások, amelyek egyik évről a másikra ötszörösére növelik adózás előtti eredményüket, elhalaszthatják az adó megfizetését, így több forrásuk marad tevékenységük bővítésére.

Közölte, új közművezetékek építése esetén a hatodik évtől kell az adót megfizetni a közművezetékek után, az internetvezetékek esetében rekonstrukció, felújítás esetén is érvényesíteni lehet ezt a kedvezményt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.