A következő napokban is folytatódik a változékony időjárás. A több-kevesebb napsütés mellett több helyen lehetnek záporok, zivatarok. A hét végére viszont némileg erősödik a nappali felmelegedés is, vasárnap néhol 25 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Az országos, középtávú előrejelzésük szerint pénteken hajnalban intenzív esőzés kezdődik. Napközben a felhő- és csapadékzóna lassan északkelet felé vonul az északkeleti megyéket az esti órákban éri el. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-14 fok között változik, de az Északi-középhegység völgyeiben 5 fokig is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 15-21 fok között várható, nyugaton lesz hűvösebb, keleten pedig melegebb.

Szombaton kezdetben erősen felhős vagy borult idő várható, majd a délelőtti óráktól észak felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délelőtt az ország déli felén több helyen valószínű eső, zápor, majd délután megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban 8-13 fok lehet. Nappal 19-24 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett néhol – elsősorban északkeleten és nyugaton, északnyugaton – záporesőre, egy-egy zivatarra is számítani lehet. Több helyen megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet általában 8-13 fok között, a maximumhőmérséklet 19-25 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.