Hetek óta lázban tartja az országot, hogy mi a helyzet a felcsúti Omega koncerttel. Mihály Tamás, az Omega egykori basszusgitárosa nyíltan elhatárolódott a Pancho Arénába meghirdetett Omega Oratórium koncerten való részvételtől.

Mihály a Klubrádiónak elmondta, hogy eleve nem vett részt az Oratórium koncertsorozatban, mert üzenetével, céljával, helyszíneivel, formájával sincs kibékülve, szerinte a rockzene a templomba, a mise a stadionba nem való. Az egykori Omega tag úgy gondolja, hogy Felcsútnak szimbolikus jelentése van, és amit a jelenlegi Omega csinál, az egyszerűen nem helyes.

Ennek ellenére – mindenki megnyugodhat – koncert lesz, Benkő László szerint ugyanis nem szimbolikus jelentése, hanem praktikussági okai vannak annak, hogy Orbán Viktor szülőfaluja szerepel a koncert állomásai között. A quart.hu készített interjút az együttes billentyűsével, aki igen ködös választ adott az eleve ködösen feltett kérdésre, hogy miért Felcsúton rendezik meg a koncertet.

„Mi a helyzet a felcsúti koncerttel? Hogyan lettetek sokak szemében Orbán katonái?" – szólt a kérdés.

„Akkor robbant ki a balhé, amikor Angliában voltam. Egyrészt a bulvár azt kap fel, amiből a legtöbbet el tud adni, másrészt nem tudsz olyat tenni, hogy ne piszkáld fel valamivel az embereket. Ez egyszerűen egy praktikus megoldás volt. Közel van Budapesthez. Ha ugyanis Győrbe vagy Debrecenbe visszük a bulit, akkor az egy vidéki koncert lesz. Próbálnak behúzni minket valahova, ami pont szembe megy azzal, amiről az egész Omega Oratórium szólna: hogy egységet kovácsoljunk.”

- válaszolta a lapnak Benkő.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezért nem szoktak Győrbe és Debrecenbe koncertet szervezni, értem. Ha főváros, akkor Felcsút. Ha praktikum, akkor így tökéletes.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ezért nem szoktak Győrbe és Debrecenbe koncertet szervezni, értem. Ha főváros, akkor Felcsút. Ha praktikum, akkor így tökéletes.
Strong
A lényeg: Elmennek ők a viktor kertjébe is koncertet adni, csak megfizessék...
levi
1200 fős szaros kis porfészekbe megéri fellépni, komolyan...lehet, lesznek a koncerten vagy 200-an, ha beleszámoljuk a disznókat is...na jó, 202-en , a két fődisznóval együtt. (orbán-mészáros páros, a gyengébbek kedvéért).
adrenalink
@levi: Lehet, hogy a százlábú Ráhel ide is elhozza az iskolatársait...:-)
nyanya001
Engem nem tart lázba, csak innentől kezdve lesz@rom az omegát,
így kisbetűvel !
Seggnyaló genya lettek !
KERKA
Ahányan vannak, annyiféleképpen magyarázzák az okot. Egyszerűbb és tisztább lenne, ha az igazat mondanák.
Orbán szentélyében akarunk benyalizó oratóriumot játszani.!
Ez így világos és érthető.
Fradigege
Öcsém! Ezt a szr dumát. Praktikum. Szerintem Budapesthez Budapest van a legközelebb. Ott a friss kubatovszkenner Aréna. Az tuti, hogy közelebb van. Vállaljátok, hogy segget mentek nyalni.
lópicigáspár
Az rendben van, hogy Omega koncert felcsúton, de ki fogja megnézni? Mivel arra a környékre tudvalevően halandó nem teheti be a lábát, kvázi útlevél kell, de legalábbis párttagkönyv és nem az mszmp-é! Szóval nagyon sanszos, hogy zártkörű rendezvény lesz, az egyszerű zenerajongó meg meghallgatja őket, ahol tudja!
Anna Mária
@Aki Én: Lehet, hogy már Felcsút a főváros. :)))
Knapp75
Pontosabban nem Felcsút van közel Budapesthez, hanem Felcsúthoz van közel Budapest!!

Hja, praktikusság! Nyilván sok budapesti jár Felcsútra szórakozni, az Omega csak alkalmazkodik ehhez.
Feraj49
@Anna Mária: Múltkor egy hozzászólásomban leírtam,Felcsút az ország központja-még ha nem is hivatalosan-de az. A koncert költségeinek nagy részét , - ami több millió forint- majd valamilyen okból "kipótolja" államunk adóinkból.Ott él a milliárdos gázszerelő,fizethetné Ő is,de nem teszi.Lehet,hogy neki és OV. családnak koncerteznek,hogy egy kicsit "nosztalgiázzanak". Mint tudjuk az " elnyomó Kádár rendszerben " hosszú évekig az Omega Németországban zenélt.
Nil
És akkor talán el lehet gondolkodni azon is vajon miért ők voltak akik anno kijutottak külföldre -egyszer majd kiderül - talán
Aki Én
@Anna Mária: Még nem, de rajta vannak. A csónakázó tó kikerül Felcsútra, hiszen a Városligetben lassan útban lesz. A déli pályaudvari tökölés pedig a felcsúti ,,kis" vasút előjátéka, az is kikerül addigra. A poncsó-pancsó pedig az új Nemzeti Stadion nevet kapja majd a lassan esedékes bővítéssel egybekötött felújításkor.
Aztán lesz mindenkinek fel is csút, le is csút.
justhpeter
Vállalhatatlan Kóbor álláspontja. Egyesíteni akar - és Felcsúton kezdi ? Persze, ha Mészárost akarja Orbánnal egyesíteni rendben van, de erre az egyszerű ember azt mondja, hogy ilyen állat pedig nincs.
köhögő bolha
NarancsOmega!
Így lenne elegáns..."azok az Omega-tagok, akik részt vesznek ezen az eseményen, előtte nyílt levélben kérjék felvételüket a Fideszbe"
Desischado
Pártnyalonc lett a banda, ennyire egyszerű. kóbornak viszont ezt nem derogál bevallni, hanem nemes egyszerűséggel hülyére próbálja venni az embereket!
karma1
@lópicigáspár: 17.46-ra: Csillagom, en ezt kiprobalom, az tuti, mert en bizony keresztul akarok menni felcsuton, koncert ide, vagy oda, mondjuk a stadionba nem akarok bemenni, mert nekem Albert Florival befejezodott ez a sport, es szotyit se akarok kopkodni, (plane tokegyedul a nezoteren..:o((, de kivancsi vagyok, hogy tudnak-e angolul az utlevelkerok, akik allitolag se ki, se be?...:o))) Tudod, Kamcsatkan ez teljesen elkepzelhetetlen, a keritesek csak azert vannak, hogy az allatok ne menjenek KI, de emberek akarmikor atmehetnek barkinek a farmjan, meg akkor is, ha tobbmillios ertekek vannak ott.

Omega koncertre elmentem volna pl. a MUPA-ba, (Budapesthez megiscsak az van a legkozelebb, de mondjuk Becshez inkabb Gyor van kozelebb, mint Felcsut, szoval a benko is jobban tenne, ha neha felnezne a pohar fenekerol...:o)))
karma1
@Feraj49: Hidd el, csak anyagi megfontolasbol koncerteztek ott, (Nemetorszagban), mert itthon is megtehettek, nem voltak ok annyira elnyomva, a sorrend altalaban ez volt, Illes, Metro, Omega, szoval, eleg gyengusra sikeredett ez a mosakodas,...

Ja, a rogan-fele Ocsai Pasapark is kozelebb van Budapesthez, oda miert nem mentek el?
Beatnik
Omega Red Star !!! from Hungary (1968) – „gigászi gerinc is hajlik” (idézet – Cseh Tamás – Bereményi Géza dalából)
mate03
@Anna Mária: Nem tudtad!? 2020-ban Felcsút lesz a főváros! Felcsút már nem vidék,mint Debrecen,Miskolc,vagy Szeged!
karma1
@mate03: Juj, akkor nagyon gyorsan kell nezni egy telket Felcsuton, de nagyot am (nemcsak egy parlagfuves libalegelot!), ahova majd leszallitjak a Budai Varat, mert vityank kezd meghasonulni mar az osszes onmagaval is: kiraly is akar lenni a kiralyi varban, meg szotyit is akar a sajatlabu stadionja melle Felcsutra... Elvegre megiscsak ugy dukal, hogy reggel kinyitja a haloszobaja ablakat - ill. az erre illetekes lakaj,( rosszabb esetben Aniko asszony) , es mindjart szeretne latni a sajat szeretett stadionjat is. Ez egy egyszeru emberi igeny: legyen minden egy helyen, es nevezzuk ki mindjart Felcsutot a fovarosnak, elvegre Budapest a vizfej, es volt mar Szekesfehervar is kiralyok otthona...:o))
papa.49
Benkő Laci ettől sokkal többre tartottalak, de eljutottál a ,,koko,, szintre, sajnálom!!!
levi
De így már megértem az omegás-haveromat miért szokott a konyhába szarni...mert az a fürdőszoba mellett van, és már majdnem az...
panellproli
Méghogy egységbe kovácsol? Tényleg valami baj van a kognitiv funkciókkal, ha még nem is Alzheimer.Jobb lenne ha oda figyelnének a jelzésekre, mert örökre vége lehet az Omega kultusznak.
panpeter
Az a baj, hogy van aki elmegy oda... ha van omega fan club, akkor minimum bojkottálnia kellene őket.
kukac50
Napraforgót kapálni mennek Felcsútra.
nezelodo
Lehet, hogy csak az ragadta meg az Omegások fantáziáját, hogy többen lesznek a koncerten, mert szokás szerint ingyen (adófizetői pénzen) buszokkal szállítják a publikumot a koncertre, és a meccsekre.
Souky Sanjay
Akkor még véletlenül sem azért mennek,mert nem tudják fizetni a havi 6-700ezres részleteket.Arra számítanak,hogy,ha majd a király oldalán lehetnek többször,megoldja a kérdést.Ld.gázszerelő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.