A Demokratikus Koalíció (DK) törvényben tiltaná meg, hogy a közszférában dolgozókat "embertelen és igazságtalan" módon közmunkásként foglalkoztassák vissza a korábbinál lényegesen kisebb jövedelemmel.

Erről Borka-Szász Tamás, az ellenzéki párt elnökségi tagja, szociális munkacsoportjának vezetője beszélt pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A DK politikusa úgy fogalmazott, az Orbán-kormány "rabszolgatartó társadalmat szeretne bevezetni", amit a közmunkásként történő visszafoglalkoztatás mellett az is mutat, hogy az elmúlt öt évben a közmunkások alig tíz százaléka tudott elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Borka-Szász Tamás kiemelte továbbá, pártja – a minimálbér létminimumra történő emelése mellett – azt is szeretné elérni, hogy a közmunkások is a minimálbérnek megfelelő órabért kaphassák. Amennyiben az állam ezt nem tudja napi 8 órában fizetni, akkor a közmunkásokat 4-6 órában kellene foglalkoztatni, ami arányaiban béremelést jelentene az érintetteknek – fejtette ki az ellenzéki politikus.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője hozzátette, az országnak szüksége van a közmunkaprogramra, de azt szerinte olyan formában kellene működtetni, ahogy a Gyurcsány-kormány bevezette Út a munkába program néven. Az a korábbi rendszer ugyanis a közmunkásokat a munkaerőpiacon történő elhelyezkedéshez segítette, szemben a jelenlegivel, amely a közmunkát a teljes állással rendelkezőkre is igyekszik kiterjeszteni – húzta alá a szóvivő.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Feudális is szóba jöhet még náluk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Már megvalósították a rabszolgatartó társadalmat! Nem akarják, megcsinálták!
karma1
@verőce21: De Te is tudod, hogy ez a szamitas csak azert jott letre, mert a valasztasi torvenyek alaposan meg lettek valtoztatva. De hagyjuk a fenebe, mert nem akarlak meggyozni semmirol se...
verőce21
@karma1: A választási eredmények számítása nem változott, csak 386 helyett 199 parlamenti képviselő lett! Emiatt változtak a körzethatárok. (A 386 még a Nagymagyarországhoz volt kitalálva.)
De remélem, legalább megértetted, "hogy lesz 47 %-bol 66%"?
Tekla
@karma1: A városokban nem ismerik egymást sem az emberek ,meg a szarháziak összefonódását sem látják úgy át mint nálunk ahol nem vagyunk 100 se . Itt két család kezében van minden döntés, mert a testületek számát is 3 főre korlátozták, hol ott mindenki társadalmi munkában végezte. Munka nincs , közlekedés nincs, csak közel harc a közmunkáért., a támogatásokért. Persze csak annak aki "megérdemli".
karma1
@Tekla: Ezt a helyzetet nagyon sajnalom, a "rossz szomszedsag torok atok", nem lehet konnyu az embernek nap mint nap muszajbol olyannal talalkozni, akit legszivesebben nagyivben kikerulne...:o(( Es erre sajnos nincs megoldas...:o((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.