Magyarország egy nagy korszak kapujában áll, mert gazdasági eredményeink az Európai Unió élvonalába juttattak bennünket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Baján, hídavató ünnepségen.

Orbán: Magyarország egy nagy korszak kapujában áll

Most még nem a fejlettségünk tekintetében, hanem a fejlődés ütemében – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Ez nem egyszeri eset, hiszen a gazdasági növekedés tekintetében folyamatosan a dobogón vagy a dobogó közelében járunk – tette hozzá Orbán Viktor a kétmilliárd forintot meghaladó turisztikai fejlesztés keretében, a Sugovicán átívelő, a Petőfi-szigetet a Nagy Pandúr-szigettel összekötő, gyalogos és kerékpáros híd átadása alkalmából mondott beszédében.

A miniszterelnök leszögezte: az utóbbi évek eredményeit már nem lehet sem a véletlenre, sem a szerencsére fogni. Orbán Viktor, kiemelve az egész országban folyó fejlesztéseket, úgy fogalmazott: "itt Baján is, de az ország szinte minden településén lehet látni, hogy évről évre és napról napra mennyit gazdagodott és épült Magyarország ahhoz képest, ahogy 2010-ben a csőd szélén átvettük az országért viselendő felelősséget".

Orbán: Magyarország egy nagy korszak kapujában áll

A miniszterelnök fontosnak nevezte, hogy az elmúlt években a sport, a szabadidő és a kultúra területén nagyon komoly beruházások készültek el, amelyek a szabadidő hasznos és egészséges eltöltésére buzdítják az embereket.

A gyalogosok és kerékpárosok számára átadott híd kapcsán elmondta, hogy Magyarország nemcsak a gazdasági növekedés dinamikájában élenjáró Európában, hanem a kerékpározásban is az elsők között van.

2010 és 2014 között 532 kilométer kerékpárút készült el az országban, mintegy 20 milliárd forintból, jelenleg 230 kilométer hosszú kerékpárút építése folyik – sorolta az elmúlt évek eredményeit.

"Ha a jó Isten is megsegít bennünket, akkor 2020-ig 1000-1500 kilométer kerékpárút készülhet el, mintegy 50 milliárd forintból" – fűzte hozzá.

Orbán Viktor szavai szerint, "van valami erkölcsi igazság a történelemben", mert az, ami hosszú ideig hátránya volt Baja városának, a mai modern világban előnnyé fordítható.

Emlékeztetett arra, hogy a jugoszláv háború "elkergette innen a befektetőket", most azonban, hogy a dolgok rendeződő félben vannak, "a szerb-magyar kapcsolatok régen voltak olyan jók mint most" s ez további lehetőségeket teremt.

Orbán: Magyarország egy nagy korszak kapujában áll

Orbán Viktor szólt arról, hogy azok a városok, amelyek az ország szélén, elszigetelten helyezkedtek el, most különös fejlődési lendületet kaphatnak. A bajaiaknak megköszönte, hogy minden magyar településnek példát mutattak a fejlesztésben.

Kívánom, hogy élvezzék és használják ki munkájuk minden gyümölcsét – fejezte be beszédét a miniszterelnök, akinek szavait nagy tetszéssel fogadták.

Zsigó Róbert, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, Baja térségének országgyűlési képviselője, felsorolva az utóbbi években történt, a polgári kormány támogatásával elvégzett fejlesztéseket, hangsúlyozta: a 2010-től 2014-ig polgármesterként is szolgálhatta a bajaiakat, akik továbbra is számíthatnak rá és a kormány segítségére is.

A híd átadását követően átadták a Petőfi-szigeten kialakított turisztikai központot is.

A kétmilliárd forintot meghaladó turisztikai fejlesztés 2013-ban kezdődött Baján, és ebben az éven fejeződik be.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Grazban az utolsó vizsgálaton azt mondta neki a doki: elmebeteg. Ő meg úgy értette: elmehetek. Azóta itt van közöttünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
Igaz -igaz, de elösször el kellene jutni a NULLÀHOZ a minuszból a két recessio után. Majd azután lehet igazán gazdasági növekedésröl beszélni. Elfelejtette, hogy a recessio az ö kormányzása alatt történt!! Természetesen mit neki egy kis hazugság.
mate03
@alterego56: Igaza van Viktornak! Az új kőkorszak kapujában állunk!
Anna Mária
Ez az Orbán nyereg alatt puhítja a magyart.
Mézike
@kakaósbögre: Pataky már be is lépett a megálmodott új világába. igaz az ufók is segitettek neki egy rúgással.
havasigyopár
Annyira az Unio élvonalában vagyunk, hogy menekülnek az emberek más Uniós országokba. Akkor Viktor hogy van ez? Nem kellene ekkorát hazudnod!!!
havasigyopár
Orbán minden szava hazugság! A befektetőket nem " jugoszláv háború" zavarta el az országból, hanem a fidesz kormány politikája!. 2010.ben éppen, hogy nem volt az ország a"csőd szélén", hanem a fidesz kormány juttatta oda az országot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.