Az egységről fog szólni a miniszterelnök szerint a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazás sikere. Orbán Viktor – miután feleségével, Lévai Anikóval leadta szavazatát a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában – újságíróknak úgy nyilatkozott: igennel szavazott, mert családja álláspontja szerint a Normafa megvédése a feladat.

A kormányfő méltatta Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester munkáját, utalva arra, hogy egyetértés van a kerületben. "Nem könnyű ilyen hangulatot kialakítani, az, hogy ilyen angyali türelemmel, hónapokon keresztül egyeztetve végülis sikerült elérni, hogy nagy ellenzője a területrendezésnek nem maradt, ez egy első osztályú szakmai munka" – értékelt.

Orbán Pokorni "angyali türelmét" méltatta

A miniszterelnök szerint a helyi népszavazás országos üzenete, hogy semmi sem reménytelen.

Itt látszólag összeegyeztethetetlennek tűnő szempontokat kellene összeegyeztetni, vagyis azt, hogy az emberek kényelmesen, jól akarják magukat érezni a Normafánál, szolgáltatásokat akarnak kapni, miközben meg kell őrizni a természetet, úgy, hogy az ingatlanspekulánsoknak se essen áldozatul – fejtette ki Orbán Viktor, aki nehéz feladatnak minősítette ezt, és jelezte: reményei szerint a népszavazás igazolja, hogy össze lehet egyeztetni a szempontokat úgy, hogy mindenki jól járjon.

Korábban ugyancsak a Zugligeti iskolában adta le szavazatát Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.