Megdöbbentő, hogy az európai polgárok mindennapi életét érintő problémák helyett Magyarország helyzetéről tárgyal kedden az Európai Parlament – panaszkodott a Civil Összefogás Fórum alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Csizmadia László közölte, hogy az ülés tervezett témája miatt nyílt levélben fordultak Martin Schulzhoz, az EP elnökéhez, amelyben úgy vélekednek, hogy az ülés csupán zöld, liberális és szocialista pártpropagandát szolgál, illetve valódi célja a figyelem elterelése a megoldandó problémákról.

Egyben azt kérik az EP elnökétől, hogy amennyiben mindenképpen Magyarország helyzete lesz a keddi ülés témája, essék szó az ország sikereiről, a csökkenő adósságról, a gazdasági növekedésről és a bővülő foglalkoztatásról is – tette hozzá.

A levélben hangsúlyozzák, hogy a kialakult helyzetben sürgetővé vált az "unió berozsdásodott gépezetének generálozása", vagyis az alapszerződés és az elavult jogszabályrendszer reformja. Ugyanis tudomásul kell venni, hogy Magyarország és a többi ország polgárainak is joga van az új gondolatokhoz, joguk van ahhoz, hogy azokat kimondják és jogukban áll érvényesíteni a nemzeti szuverenitás és a szubszidiaritás elvét – tartalmazza a levél.

Ugyanakkor arra kérik Martin Schulzot, hogy az ülésen olvassa fel a CÖF-CÖKA levelét. Az EP-képviselőket pedig arra szólítják fel, hogy ne pazarolják erejüket "a magyarországi kis pártok belpolitikai érdekeinek szolgálatára" – ismertette a dokumentumot az elnök.

Hozzáfűzte: amennyiben az EP továbbra sem veszi figyelembe az európai civil társadalom követeléseit, akkor kénytelenek lesznek nyomást gyakorolni az uniós intézményrendszerre.

Kérdésre válaszolva Csizmadia László azt mondta: keresztény emberként, a tízparancsolat alapján nem támogatja a halálbüntetést, ám a vita hasznos, hiszen már annak is lehet a bűnözőket visszatartó ereje.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője közölte: javasolják az igazságügyi tárcának egy olyan "átláthatósági etikai kódex" megalkotását, amelyhez önkéntesen csatlakozhatnak a külföldről támogatott civil szervezetek. Ennek alapján a csatlakozóknak a honlapjukon közzé kellene tenni az őket támogató szervezetek nevét, illetve a támogatások összegét. Ugyanakkor amelyik civil szervezet nem csatlakozik a kódexhez, az nem részesülhetne az állampolgárok 1 százalékos felajánlásaiból – ismertette elképzelésüket a szóvivő. Hozzátette, erre azért volna szükség, mert szerintük nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, hogy külföldről támogatott civil szervezetek betekintést követelhetnek állami gazdasági ügyekbe. Ugyancsak szükségesnek tartják a külföldről támogatott civil szervezetek adóhatósági vizsgálatát.

Az EP sajtószolgálata múlt szerdán közölte, hogy az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén, kedd este vitát folytat a magyarországi helyzetről. Az erről szóló döntés az EP-elnök és a frakcióvezetők tanácskozásán, az úgynevezett elnökök brüsszeli értekezletén született.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
megdöbbentőnek tartom hogy hogy médiafelület fontosnak tartja ezeknek a szimpla idiótáknak a megnyilvánulásait országos hírré tenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mariaberta
És az Európai Parlament most összecsinálta magát.
verum
Magyarország polgárai is a Európában élnek, miért ne lehetne megbeszélni a mi problémáinkat is.
Főleg azt, hogy hogy vannak elosztva azok a pénzek, amiket az Eu-tól kapunk, hogy arra fordítják-e, amire kaptuk és azok kapják-e akiknek szánták.
Meg vagyok döbbenve, hogy ez miért nem természetes.
Ugyanis az Eu nem Orbán gyarmata, egyelőre mi vagyunk a szegény része, akik élősködnek belőlük!
kakaósbögre
megdöbbentőnek tartom hogy hogy médiafelület fontosnak tartja ezeknek a szimpla idiótáknak a megnyilvánulásait országos hírré tenni.
pbalage
Ez a orbán gyarmata rész egész jó.
Ezt addig kombinálnám, hogy "Nem leszünk Orbán gyarmata!"
Clavigo
Hányadik "nyílt levél " ez már ??Merkel,,Obama,,EU...stb. Miért nem a kenyéradó Gazdátokkal leveleztek,,idióták ??Miért kell égetni még jobban ezt a szerencsétlen országot,??Nem elég??Lassan szégyenlem már a magyarságomat...
paolo006
Álcivil szarházi! Fizetett seggnyaló! Az egész csürhe az! Ti meg az eredmények! Húzd meg magad köcsög! Addíg míg megteheted!
Toby
A "nemzeti" állambiztonságis csizmadia arra riadt, lehet, hogy nem lesz többet potyazsé közpénzből ?
nyanya001
Hozzáfűzte: amennyiben az EP továbbra sem veszi figyelembe az európai civil társadalom követeléseit, akkor kénytelenek lesznek nyomást gyakorolni az uniós intézményrendszerre.

A klozeton gyakorold a nyomást mert ha a fing felkúszik a gerinceden az agyadba,
onnan jönnek az ilyen sz@r gondolatok !
Souky Sanjay
Remélem bokán fosták magukat.És ilyen faszkalapok akarják megmondani,hogy mit lehet csinálni.Tragédia.
lópicigáspár
Cöf-cöf! Így röfög a fidesz disznó!? :-)
gibgab
A CÖF azonosítja magát az európai civil társadalommal? Na ne!!!
Se nem civil, se nem európai semmilyen értelemben.
Vizual
Az érdekes, hogy megint felriadtak. Vajon menyit kapnak ezért, hogy komában vannak.
justhpeter
Feltámadott tetszhalotti állapotából a CÖF, Orbán cöff-cöff-je, az állampárt civil szervezete. Tartok tőle, hogy nagy bajban lesznek. Mi lesz ha a zunió nem lesz hajlandó feltétel nélkül megadni magát ? Kénytelenek lesznek aeroflottát indítani Brüsszelbe azért, hogy ott a zuniót bekerítsék, majd felmorzsolják. Rossz belegondolni abba, mit fog érezni a zunió, amikor 100 Airbus megérkezik a repülőtérre és a Békamenet harmincezer embere végigmegy a főutcán, aztán hadisarcot szed, jóvátételről rendelkezik, majd kegyelemből eltekint a nyilvános akasztástól.Komolyan féltem szerencsétlen zuniósokat.
stirliitz
A RÖF-RÖF fidesz káder összetéveszti az EP-ét a magyar belpolitikai csatatérrel. Ott egészen másképpen gondolkodnak, RÖFike.
peno
Úgy látom,hogy már nem tudtok az eu.parlament nélkül élni.Remélem elfog következni az az idő mikor oboáznotok kell,mert ezt szeretné az EP:
libellle
@nyanya001: hahahahahahahaha . Na ezt kigondolni. Supi
Desischado
@Toby: Drága barátom, a lényegre tapintottál! erről van itt szó! A zsetonról! Félnek a nyavajás cöfösök, hogy elapad a pénzforrás! Na meg nyalni akarnak a vezírnek! Legalább ne égetnének bennünket ők is folyamatosan!
kkalman
Gyurcsány ha valamit nagyon elb@ßott, az , az OPNI bezárása volt. A cöfögőknek ott lenne a helyük muszáj dzsekiben, a gumiszobában.
mate03
@verum: Nem is tudod mekkora igazságot írtál! Köszönöm és gratulálok!
mate03
@Toby: Azért arra kíváncsi lennék hogy ezek az ős kommunisták és munkásőrök gyülekezete,milyen pénzből villog?Honnan telik a Lengyel Román És vonattal busszal kötelezően önkéntes emberkék utaztatására,és az óradíjuk kifizetésére!?
Bercifiu
Az UNIÓ teljesen be van piszkolva, ezektől a barmoktól.
Lackó50
Erre szokták azt mondani, hogy ebbe annyi a civil, mint macisajtban a brummogás. Nyugodtan elnevezhetnék magukat FIDESZ Összefogásra. Csak akkor az volna a baj, hogy akkor nem lehetne elbújni mögötte. Jelenleg ez a szervezet az, aki a CIVIL szó mögé bújva kimondhat olyan nézeteket, ami a FIDESZnek kínos volna. Hivatalosan a kormány nem mondhatja, hogy velünk ne foglalkozzanak, mert az inkorrekt lenne. De ha ezt egy civilnek mondott szervezet teszi, az már más. Így lehet arra hivatkozni, hogy ebben a fene nagy demokráciában a civileknek is lehet hangjuk. Az pedig, hogy a többi (valóban civil) szervezetre teljes ellenőrzést akarnak kiterjeszteni, ez már a hab lenne a tortán. Így minden civil összefogást az ellenőrzésük alatt tarthatnának, nehogy ők is hallassák a hangjukat olyan fórumokon, ahol kiszivároghatnak a kormány titkai.
Toby
@mate03: Erre én is nagyon kíváncsi lennék !
kukac50
A Nemzeti konzultációról miért nem beszélték le Orbánt,ez volt legnagyobb égés úgy láttam,hogy a kérdések is uszító jellegűek
papa.49
Cöffögők jó puha papírra írjátok a kifogásaitokat mert akkor még ,,alternatív módon,, hasznosítható a firkálmányotok!!!
Anna Mária
"...amennyiben az EP továbbra sem veszi figyelembe az európai civil társadalom követeléseit, akkor kénytelenek lesznek nyomást gyakorolni az uniós intézményrendszerre" - ezek a cöfösök akkor olyanfajta dilisek, akik Napóleonnak képzelik magukat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.