Orbán Viktor ma azt mondta, hálás a magyarországi homoszexuálisok közösségének, hogy nem viselkednek provokatívan, de a téma kapcsán rögtön a viccelődés jut eszébe. Ez annak fényében különösen érdekes, hogy amerikai tanácsadója is nyíltan homoszexuális – írta az Index.

Mindössze pár napja vallotta be a miniszterelnök, hogy rendszeresen szokott találkozni Arthur J. Finkelsteinnel. Finkelstein nemcsak, hogy saját neméhez vonzódik, de 2004-ben össze is házasodott partnerével.

Orbán megnyilatkozása egyébként az általa említett homoszexuálisok közösségénél kiverte a biztosítékot. A Magyar LMBT Szövetség az Index kérdésére úgy reagált:

A miniszterelnökkel ellentétben Szövetségünk nem gondolja, hogy a Homofóbia és Transzfóbia Elleni Világnap bármilyen viccelődésre adna okot. Az LMBT embereket napi szinten éri kirekesztés, megkülönböztetés és erőszak hazánkban, ami a politikai vezetés felelőssége is.

Békés, nyugodt egyensúlyi állapotról akkor beszélhetnénk, ha a magyar jogszabályok biztosítanák közösségünk tagjainak teljes egyenjogúságát, nem pedig másodrendű állampolgárként kezelnék őket. (...) Ha az ország vezetője határozottan kiállna az LMBT emberek jogaiért, nem pedig további jogfosztó intézkedéseket helyezne kilátásba.

A meleg büszkeség napi felvonulást szervező Budapest Pride sem értett egyet a kormányfő szavaival.

Magyarországon élő LMBTQ emberként mi nem vagyunk hálásak Orbán Viktornak. Az a politikus, aki a mai magyarországi LMBTQ helyzetet "békés, nyugodt, egyensúlyi állapotnak" nevezi, az tudatosan figyelmen kívül hagyja több százezer ember mindennapi élményét elnyomásról, zaklatásról, rejtőzködésről. A homofóbia és transzfóbia elleni fellépésnek nem viccelődésre kéne csábítania, hanem cselekvésre!

Az ilyen és hasonló politikai állásfoglalások miatt is rendezzük meg július 11-én a Budapest Pride Felvonulást

- írták Facebook-oldalukon.

163 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Abzug62
Szerintem mostanában Orbán akkor járna a legjobban, ha csöndben maradna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Katalina62: 12:05 Persze, vitatkozunk, csak hát úgy érzem, még mindig ugyanott tartunk. Ez parttalan vita.
Akkor lenne jó vita, ha ide leírnák a véleményüket a mások oldalon állók is, a melegek. Megtehetnék, de vajon olyan ország ez, ahol esélyük van arra, hogy komolyan vegyék őket?
Vagy ez egy olyan ország, ahol a mini.elnöknek is viccelődni lesz kedve, ha rájuk gondol. Ez itt a fő kérdés. Addig a vita, a fejük fölötti csapkodás, de róluk.
(Bocs, néha tényleg erőteljesen "kinyilatkozom", foglalkozási ártalom, nem akartalak megbántani, és másokat sem.)
rugacs
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
vukkocska
@rugacs: Azért én még nem láttam Orbánt a melegfelvonuláson, míg Gyurcsány a feleségével együtt megjelent, és más, baloldali pártvezetőkkel együtt. Kicsit megcserélted a szereplőket. Nem is kicsit, nagyon.
rugacs
@vukkocska: Persze nem ártana megtanulni olvasni: kommentemben pont azt írtam, hogy a kommentelő kormánypártiak heterók (nem buzik, ha így jobban érted), míg az ellenzék inkább támogatja a másokat (a buzikat, leszbiket, transzokat,stb). Az ellenzék közé veheted a Gyurcsányt is, tehát mit cseréltem fel?
oni
Csak akkor fáj, ha nevetek?
Neeem!
Csak akkor fáj, ha látom orbánt nevetni.
Beteg.
vukkocska
@rugacs: ezt benéztem a kommented durva stílusa miatt. Egyébként a kormánypártiak főleg akkor elnézőek, amikor a melegek a saját soraiban vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.