A Hajdúdorogi Metropólia megalakításával újabb szilárd pillére született meg a keresztény Magyarországnak – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn Debrecenben, miután megállapodást írt alá Kocsis Fülöp érsek-metropolitával hétfőn Debrecenben. A kormányfő azt mondta: ez nagy szó abban az Európában, amely alapdokumentumaiban nem vállalja kétezer éves keresztény múltját.

Magyarország azonban ezt vállalja, ezért is foglaltuk az alaptörvényünkbe a kereszténység megtartó erejének elvét. Ezért is mondjuk, hogy Magyarország keresztény lesz, vagy nem lesz, ezért üdvözöljük az új metropóliát a jövő metropóliájaként

- fűzte hozzá.

Kocsis Fülöp a sajtótájékoztatón bejelentette, az önkormányzat két Petőfi téri épületet adott át ingyenes hasznosításra a főegyházmegyének, az ingatlanok felújításához, illetve a metropólia szervezetének kiépítéséhez a kormány összesen 2,3 milliárd forintos támogatást biztosít.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Magyarország megszűnik létezni, ha sokáig eteted ilyenekkel az embereket
de főleg, ha sokáig hatalmon maradsz !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Magyarország megszűnik létezni, ha sokáig eteted ilyenekkel az embereket
de főleg, ha sokáig hatalmon maradsz !
Jankó123
Magyarországon a mai nap is csak azért jöhetett létre, mert a hozzávalókat a KDNP biztosította!
:-)))
verum
Magyarország fennmaradt eddig is és fennmarad Orbán uralma után is.
Sokat kibír ez az ország...
justhpeter
Orbán, Semjén, Harrach, Rubovszky, Rétvári, stb. !
Aranyoskáim, ha ti keresztények vagytok én magam vagyok a római pápa. Még megélhetési keresztények sem vagytok. Ti a kereszténység szégyenei vagytok.
Senara
Fidesz elvesztett szavazóit szeretné vissza szerezni . Országjárás, ígérgetés .kereszténységezés , viccelődés melegeken ,jópofizás minden fronton .
agnes200
Aki nem keresztény, vagy nem magyar, vagy nem fideszes, az nem kell neki. Úgy gondolkodik erről az országról, mintha a tulajdona lenne
És akkor én hová menjek szerinte, ha a háromból kettő kategóriába nem tartozom bele? (Amúgy dolgozó, adófizető állampolgár vagyok, és még gyerekem is van, bár nem annyi, mint neki.)
mekkelek
"a kormány összesen 2,3 milliárd forintos támogatást biztosít"
Hogyan, saját zsebbôl vagy az adófizetôkébôl? Persze a sajátjuk is az adófizetôkével van kitömve úgyhogy igazából lényegtelen...
mekkelek
@Senara: ahogy mondod, megy a haknizás, hízelgés, osztogatás és természetesen a fosztogatás...
JAJMÁR
Most akkor fideszesnek, vagy kereszténynek kell lenni? Ez itt a kérés.
JAJMÁR
@JAJMÁR: Nem, nem, nem kérés, kérdés :)))
Levendula
Magyarország a magyarok által az, ami...
De hogyha hozzám hasonlóan elhagyják hitüket az emberek, akkor Magyarország nem lesz keresztény...
kkalman
2,3 Mrd Ft-os támogatás, hogy egy görög-katolikus érsekség, metropólia megalakulhasson. Még egy alakulat, amelyik majd tartja a markát az állami támogatásért.
Yoda69
Beszelt itt valaki a keresztenyseg megszunteteserol?
Viszont ha az EU-bol kilepunk akkor valoban megszununk letezni, es ennek nagyobb az eshetosege, foleg ha 18-ban jon a jobbik/fidesz duo.
kamazuka
@kkalman: Szerintem az egyházakat és a focicsapatokat tartsák el a druckerek!
Bácsi!Nem jó ötlet?
evacica
Viktor! Fene nagy keresztény lettél, de még emlékezünk az 1989 2000 év3kre, mikor nem voltál ilyen nagy keresztény! A napraforgó kutyafüle hozzád képest! Magyarország nem attól függ, hogy milyen keresztény, ha nem attól, hogy nem tökfejek kormányozzák!
Clavigo
""Csuhások,,,térdre-imához ""...oszt jó napot
simmering73
Még néhány év ámokfutás és akár keresztény, akár nem, ez az ország megszűnik.
Bercifiu
Orsós beszél a kereszténységről, az úgy hangzik, mintha egy jurva tart előadást a jámborságból.
Ha keresztény, akkor ismeri a tízparancsolatot, melyben benne van: NE LOPJ.
alterego56
Kiscsákó a jó apád meg az anyád jóvoltából is itt '90-ig szocializmus (komenizmus) volt kereszténység helyett. A családi háttered és a neveltetésed neked is ateista. Ki hiszi el ezt a maszlagot?
Cicamama55
Ugyan miről beszél? Azok az igazi keresztények, akik az ő "megtérése", apja pártitkársága, Kövér és Fideszes társainak baloldali kötődése idején is, de a Kádár rendszerben is már vallásos emberek voltak. Az ő kereszténysége a hatalom megszerzéséért jött létre,kizárólag csak azért, nincs abban semmi meggyőződés! Jól mérték fel a terepet Simicska tervei, számításai alapján, hogy ezt a népet hogyan lehet hasra fektetni! A KDNP tagok is csak névbitorlók, vicc ezeknek a keresztény mivolta!
Toby
Ja ! Megszünik ! Ha nem követi az Mszmp irányvonalát a fejlett demokratikus szocializmus felépítésében !
Csak be kellett helyettesíteni a volt Kisz-titkinek, nem erőltette meg magát, a vérében van !
Mézike
De félre hord a feje!
Magyarország már szűnőbe van, de nem azért mert akik kivándorolnak , nem lennének keresztények, hanem azért mert felkoppanna az álluk ha itthon ajvékolnának vasárnap a templomban. A kivándorlás elindult, és úgy tűnik a fiatalok igen nagy része látja a jövőt világosan külföldön, mig idehaza csak sötét és homály a kép.
Akik itt maradnak a nemzeti erőforrások, és az idősebb nemzedék akik míg bírnak dolgozni eltartják őket + a kormányt..., aztán ha kidőlnek ki lép a helyükre? A nemzeti erőforrások biztosan nem. De addig kialakitanak egy olyan politikát ami szerint őket a világ köteles eltartani , mer' nekik jogaik vannak ám!
kkalman
@kamazuka: Ezt mondom már én is nagyon régóta. Nagy lószar kellene nekik, nem állami támogatás.
Feraj49
OV.te pont azon vagy,hogy megszűnjön Magyarország .Vajon melyik vallási csoportnak adtad el az országot ? /persze már tudható / És még kereszténységről beszélsz.Olyan keresztény vagy min a semmilyen zsólt,meg a haragos péter.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.