Az MSZP egykori elnökhelyettese, Simon Gábor ügyében a nyomozás határideje június 11., ami szükség esetén meghosszabbítható – mondta a Magyar Hírlapnak Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A nyomozás feladata, hogy tisztázza, honnan származnak azok a pénzösszegek, amelyeket Simon Gábor külföldi bankokban helyezett el – közölte a lap.

A szóvivő azt is közölte, hogy a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított politikus bankszámláját a gyanúsításban szereplő összeg értékéig zár alá helyezte a bíróság. A lap úgy tudja, a zár alatt lévő összeg meghaladja a százmillió forintot.

A szóvivő megerősítette, hogy Simon Gáborral szemben újabb gyanúsítást nem közöltek, az adócsalás mellett öt rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével gyanúsítják.

A Simon Gábor terhére rótt osztrák bankszámlán elhelyezett összegeken túl az általa vásárolt üdülőingatlan és lakóingatlan ellenértékeként kifizetett forintösszeg is olyan ismeretlen forrásból származott, amelyeket a tárgyévekben benyújtott adóbevallásaiban nem tüntetett fel, és amelyek után az adót nem fizette meg – írta az újság.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hogy nem sul le a kepukrol a bor!... Meghaladja a 100 millio forintot a kulfoldon elhelyrzett penzosszeg! Azt mondd meg, te s@ggnyalo ujsagiro, mikor fogtok rakerdezni meszaros lorinc hirtelen vagyonosodasara, az " elfelejtett" adobevallasba be nem irt egymilliardra??? Es ellene miert nem indul nyomozas? Nala szabalyosan le van konyvelve a csuti orias altal a juttatott suska?
Remelem, poltpeti is megismeri ( a tobbi csibesszel egyutt) a biroi pulpitus masik oldalat... Nagyon hamar, meg mielott az utolso fillert is ki nem lopjak az orszagbol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Mobil123: tegnap, 11:43

Szerintem a pénz tulajdonosa börtönben van, Simon őrzi a pénzét. (Természetesen nem ingyen!!!)
Toby
@Csizmás Kond: Mi nem volt világos abból a "folyamatból", amit jeleztem ?

Abban pedig megegyezhetünk: - ha Gyurcsány csak negyed ennyi mocskosságot megcsinált volna, mint orbánc - a geci ! - és a patkányhorda, lángolt volna az ország, az első sorokban ez a fidesznyik csorda gyújtogatott volna !
Amint hatalomhoz jutottak, azonnal elkezdték lebontani azokat a közjogi korlátokat, amelyek akadályát képezték az idióta törpepingvin elképzelésenek, de főleg a büntethető közpénzosztogatásnak, a párttagkönyv színe szerinti "nyeréseknek" rohad az ország és ezen még a 2,8 %-os növekedés sem változtat.
A náci Németország is kiváló növekedési eredményeket tudott felmutatni a gazdaságban - időlegesen és mi lett a vége ? Nem, nem a vereségre gondoltam, hanem arra, hogy a növekedés 1942-re megállt ! Semmivé vált és a fogoly rabszolgamunka sem húzta ki őket a szarból, pedig ezek a foglyok nem csak a hadigazdaságban dolgoztak.A nácik fegyverkezésre és hadianyag pótlásra bs**ták el a pénzt, orbánc - a geci ! - meg indokolatlan, felesleges beruházásokra és haveri oszt9gatásra ! Csak ennyi a különbség és a vége ugyanaz lesz, mint a birodalmi, mert idióta módon "illiberális" gazdasági beavatkozásokkal az évszázadpok óta működő szabadkereskedelmet és árutermelkést nem lehet megváltoztatni anélkül, hogy ne lenne Nagy Szopás a vége !

Ami még a "folyamatot" illeti, tegnap "nyanya" linkjéből idemásoltam a "folyamatot" - a Nagy Pénz leosztási folyamatát !
Ennyire nyíltan, ennyire pofátlanul még soha senki nem beszélt arról, hogy valójában 4 darab büdös bogár osztja le a pályázatok pénzeit és ez még akkor is igaz, ha másnap mind orbánc - a geci ! - mind pedig Némethné " László" azonnal félremagyarázta azt, amit előző nap kamerák rögzítettek !
Ezt a "folyamatot" kellene másként értelmezni ?
Itt is ez a helyzet !

Nem tudom, hogy ki, milyen normákat hozott ebben a tárgyban, de azt tudom, hogy az aljas módon trükkös "egyéni képviselői indítványok" módszerével 1nap alatt...
Toby
...megváltoztathattál volna, de nem tették, nyilván érdekből és ebben nincs vita !

Hiába változtat orbánc - a geci ! - a hazai termelési és kereskedelmi, elosztási viszonyokon, ha a partner országokban nem változtatnak, ez pont olyan, mint amikor Ausztriában most a háború utáni időszak millpengőjével szeretné fizetni !
Csizmás Kond
@Toby: ...gondoltam folytatod...de mindegy...
Szóval az előbb 17:28-ra válaszoltam, ami a mostani hosszú bizonygatásoddal még köszönő viszonyban sincs...
Desischado
@Toby: Ne fáradj, olyan mintha vaknak magyaráznád a szineket, süketnek a zenét! És köszi, mert megint leírtad az igazat, és megnevettettél! szíjjártó koma "indián nevére" gondolok. Nagyon találó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.