Az egészségügyi járulékot fizetők 91 százaléka szerint a járulék mértéke és a nyújtott egészségügyi szolgáltatás minősége nincs szinkronban – írja a Napi.hu.

A Róbert Károly Magánkórház & Róbert Rendelőintézet, valamint a Szinapszis Kft. által, az egészségügyi ellátásról, a járulékfizetésről végzett felmérés eredménye arra figyelmeztet, hogy az orvosok után a járulékfizetők is eltűnhetnek a kórházakból.

Rendszeresek azok a betegek akik nem értik, miért fizetnek járulékot, ha egyébként is fizetős magánszolgáltatást vesznek igénybe.

A felmérésből kiderül, fogorvoshoz, nőgyógyászhoz, laborvizsgálatokért, képalkotó vizsgálatokért és bőrgyógyászhoz járunk leggyakrabban magánszolgáltatóhoz.

A válaszadók többsége egyébként azt tartaná méltányosnak, ha az OEP-nek befizetett pénzt ezeken a rendeléseken is fel lehetne használni – olvasható a lap cikkében.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Tehát akkor egészségügyi ellátáshoz csak a tehetősebbek fognak hozzájutni hamarosan.
Lényeg persze, hogy az ország keresztény legyen, nehogy eltűnjön a térképről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@JAJMÁR: Éppen ez az: a biztosítási rendszer reformja, a befizetésekkel arányosított ellátás nem segítene azon a helyzeten, ami hamarosan előáll, vagy helyenként már elő is állt: sem munkaerő, sem eszköz, sem megfelelő épületek nincsenek.
JAJMÁR
@Anna Mária: 10:22 Persze, a költségvetésből hozzá kell járulni, "csak" a tb-ből nem lehet - soha nem is lehetett - fenntartani, sőt fejleszteni az eü.-t
Sőt, ehhez még kellene, hogy a legfelső réteg anyagi támogatásokkal, adományokkal segítse a legalsó, szegény emberek gyógyítását.
Nekem nincs más ötletem, de omlik össze, és nem csak eü., minden állami szolgáltatás..
Anna Mária
@JAJMÁR: Tudom, és arra, ami most következik, és már létezik is, még fel sem lehet készülni. Nem tudnak az emberek otthon pl. antibiotikumot meg kötszert betárazni.
A jelenlegi vezetés pedig egyáltalán nem foglalkozik a problémák megoldásával.
sziha
@bretagne: mint ahogy tobb politikus 7 eves gyermeke mar sok-sok millios vityinlovat tudhat magaenak, valoszinuleg ennyi munka es elettapasztalattal a dolgozo kisember gyermeke is mar tizen egy-ket evesen mar kimegy, es az elso par kapavagas mar meg is van. Meg egy par ev, es mar nem kell penz, hisz a godor kesz van, a zember ugysem fog sokaig elni az egeszsegugy jelen allasa szerint... Hazugovicsek meg rohognek a markukba, es allnak tovabb sajat labukon...
bretagne
@sziha: Azért ne legyél ennyire pesszimista!
sziha
@bretagne: a legszornyubb, hogy ez nem pesszimizmus, hanem realizmus...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.