Akad olyan egészségügyi dolgozó, aki 39 éves munkatapasztalattal nettó 87 ezer forintot keres havonta – olvasható a Pénzcentrum cikkében.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint a humán- egészségügyi, szociális ellátás területén dolgozók nettó átlagkeresete 60 638 forint havonta. A jövő évi költségvetés alapján végül 15,8 milliárd forint jut majd a szociális ágazatban dolgozókra kiterjedő béremelés.

Addig marad az a helyzet, hogy például:

"a mentőápolók és mentőgépkocsi-vezetők esetében az alapilletmény bruttó 122 ezer forinttól bruttó 144 460 forintig terjedhet a gyakorlati idő függvényében, amihez bruttó 24 ezer forint sürgősségi pótlék járul, valamint átlagosan 20 százalék műszakpótlék, amivel az elmúlt évben a mentőgépkocsi-vezetők átlagkeresete bruttó 193 ezer forint volt, míg a mentőápolóké bruttó 195 600 forint"

- mondta el a Pénzcentrum érdeklődésére az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Múlt héten két felvonulást is tartottak az egészségügy helyzete miatt Budapesten: nővérek, ápolók, asszisztensek is utcára vonultak az alacsony bérek miatt. A tüntetők egyértelműen kifejezték legfontosabb szándékukat, miszerint 2015 októberétől 50 százalékos béremelést szeretnének minden egészségügyi dolgozónak. 2018-ig pedig 100 százalékos béremelésig szeretnének eljutni – írta a Pénzcentrum.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Megalázóan alacsony jövedelmek, és kevés az esély az emelésre. Szégyen az ami ebben az országban történik.
Az egészségügyieken kívül az alacsony beosztású alkalmazottak is csak éhbérért kénytelenek dolgozni addig, amíg el nem küldik és vissza nem foglalkoztatják őket, közhasznú munkásként, még alacsonyabb bérért.
Bezzeg a fegyveres testületeknél komoly béremelés lesz. Nyilván azért mert ha a nép fellázad, az erőszak szervezetekre, Orbánnak és társaionak, szüksége lehet,
nusika
Egyesek éhbérért, felelőségteljes munkát végeznek, mások meg, "saját lábukon állva" milliárdokhoz jutnak!!, egy-két év munkaviszony után!!Szégyen, ami,ITT az országban történik!
justhpeter
Nem értem miért tette ki az OMSZ a fizetési listát ? Sokallja ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.