Közel félmillió forint járt volna vissza a banki elszámolás révén az egyik hitelesnek. Ám most mégis bukja az egészet – írta a Blikk.

2008 januárjában vettem lízingre egy ötéves VW Passatot. 2,5 milliót vettem fel a Planet Leasing Zrt.-től és öt évig fizettem a részleteket, amely 52 ezer forintról indult, a végén már havi százezreket törlesztettem

 - mondta a lapnak a férfi.

Ám a lízing cég bedőlt. Bár a kocsit visszakérték ekkor, a férfi ebbe nem ment bele, mivel már több mint 4 millió forintja volt addigra benne. Ezért megállapíttatta a jármű értékét, és végül 530 ezer forintért megkaphatta.

A banki elszámolás után most 483,4 ezer forintot visszajárna neki, de erre ügyvédje szerint esélye sincs, legfeljebb akkor, ha a lízingcég felszámolása után marad ennyi.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Gondolta-e valaki komolyan hogy ezekből az ügyekből a hitelfelvevő jön ki nyertesen, mert én NEM GONDOLTAM ILYET, itt ebben a fütyisz országban csak a bank nyerhet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
@verőce21: Hol van kényszerhelyzet, te majom, ha már a fedezetcsökkenésre képeztek tartalékokat?!
Gyártanának maguknak pluszban még nem teljesítő hiteleket, ha pótfedezetet kérnének be a jól fizető ügyfelektől is. Most legalább megvan az esély, hogy a nem fedezett hitelekből az adósok fizetési szándéka miatt befolyik a pénz, Ha viszont felmondják ezeket a hiteleket, akkor ez ugye esélytelen.
Érthetőbben nem tudom leírni.

Ha már nem értesz hozzá, legalább gondolkozhatnál logikusan.
verőce21
@Knapp75: (14:37) Most persze megint csak a banki reményeket írtad le: "...az adósok fizetési szándéka miatt befolyik a pénz" - olyan biztosnak látszik ez az adósszándék?

Ehhez azért tisztességesebb elszámolást várt volna el a lakosság a bankoktól! Legalább teljesíteni kellene mindenkinél a 15-25%-os törlesztőrészlet csökkentést! Egy ócska, tisztességtelen bankárálom, amiket itt sorra vetsz. :)
(Mégy egy tehenet is jól meg kell előbb etetni újra - még veszteség árán is -, ha újra meg akarod fejni te majom!)
verőce21
@Knapp75: Nem éppen a témához kapcsolódik, de adok egy hasznos tippet:

A klubban egyre többen beszélgetnek a kubai lehetőségekről.
Most egy Havannai tengerparti sarokház kerül annyiba, mint Floridában egy 100 nm-es apartman.
Szóval, ha az unokádra akarsz hagyni egy vagyont - amint lehetséges lesz jogilag is -, vegyél Varaderóban egyet neki.
Knapp75
@Knapp75: "Most persze megint csak a banki reményeket írtad le: "...az adósok fizetési szándéka miatt befolyik a pénz" - olyan biztosnak látszik ez az adósszándék?"

Te nagyon egyszerű! Két lehetőség van:
1. Vagy fizeti az adós jelenleg rendszeresen a hitelét, ebben az esetben a pótfedezet bekérésével valószínűleg lehetetlen helyzetbe hoznák (nem sok adósnak van több, terheletlen ingatlanja), azaz ha nem tudná teljesíteni az új feltételeket (= pótfedezet bevonása), akkor fel kéne mondani a hitelét
2. Nem fizet az adós jelenleg sem, ilyen esetben nem fog még pótfedezetet adni, hogy még többet bukjon.

"Legalább teljesíteni kellene mindenkinél a 15-25%-os törlesztőrészlet csökkentést! "

Az a gond, hogy erről a 15-25%-ról a számolni nem tudó nyomik beszéltek (a fideszes politikusok, valamint te), így nehéz úgy csinálni a bankoknak, hogy valós számokból a ti álmaitoknak megfelelő összegek jöjjenek ki. A matematika nem így működik. :)

Egyébként egy tiszta pillanatodban (május 23., 23:38) leírtad, hogy "túlzás" volt a részedről a pótfedezet bevonásával ijesztgetés...
Ha valamibe kapaszkodni akarsz, akkor az lehetőleg ne a saját hülyeséged legyen, hanem inkább valami olyasmi, ami a bankok tevékenységéből logikusan következik!

De szerintem menjél inkább teheneket etetni, úgy tűnik, abban jobban képben vagy! :)
Knapp75
@verőce21: neked ment értelemszerűen az előző.

Ha a tehénfejéshez értesz, akkor írjál inkább arról! Ígérem, nem fogok veled vitatkozni róla.
verőce21
@Knapp75: (19:47) Végre egy egyszerű tehénfejési példával sikerült a te fejedben is világosságot gyújtani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.