Magánszemélyeknek tegnap éjfélig kellett leadni adóbevallásukat. Ennek apropóján a DK-nak eszébe jutott Habony Árpád.

Ahogy a párt politikusa, Vadai Ágnes közleményében írta,  a miniszterelnöki főtanácsadóként számon tartott férfi közel 50 millió forinttal szállt be a Fidesz új médiabirodalmaként emlegetett cégbe, holott papíron nem kap pénzt sem a kormánytól, sem a Fidesztől, sem a Századvégtől.

A Demokratikus Koalíció levélben fordul Vida Ildikóhoz, hogy megtudja: Habony Árpád adott-e le adóbevallást, valamint, hogy hol tart a vele szemben elindított NAV-vizsgálat. A DK-t rendkívül érdekelné, hogy ha a Fidesz láthatóan gazdag luxustanácsadója papíron sehonnan sem kap jövedelmet, akkor vajon fizet-e egyáltalán adót?

- tette fel a kérdést a párt.

De nemcsak a DK érdeklődik Habony vagyona után, hanem az Együtt is aki újabb bejelentést tesz Orbán tanácsadója miatt az adóhatóságnál. A párt politikusa, Juhász Péter azt mondta, korábbi bejelentésük alapján Habony Árpád ellen már körülbelül egy hónapja folyik vagyonosodási vizsgálat a NAV-nál.

 Miközben nem lehet tudni, hogy kiktől és mennyi jövedelmet szerzett az elmúlt években, a nem látható jövedelméből Habony Árpád "folyamatosan cégeket alapít

- folytatta Juhász.

Utalt arra, hogy Habony Árpád és az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős államtitkáraként tevékenykedő Győri Tibor a közelmúltban három-három millió forint befektetéssel létrehozta a Modern Media Group Zrt.-t, szerdai sajtóhírek szerint pedig áprilisban a cég tőkéjét 138 millió forinttal emelték fel, amiből Habony Árpád 45 milliót fizet be több tételben.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A DK szét akarja trollkodni Haboly médiabirodalmát. Pedig Habony egy keményen dolgozó kisember.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@lajospapa: Gratulálok! Akasztófa humornak, remek volt!
mate03
@Desischado: Nem értelek!?Te kis kíváncsi!Bár őszintén szólva,több kormánypárti és ellenzéki,emberkének a vagyonosodására is kíváncsi lennék!
Yoda69
jogallamban egy ilyen kreten mint habony, mar reg a sitten lenne. Na de orbanisztanban o lehet a fo miniszteri tanacsado.
kukac50
Biztos beadta az adóbevallását, közmunkás éhbérért! Közben meg Orbán és bandája örökbe fogadta,most házasítják ki a közvagyonból,hogy ne éhezzen szegényke és ne divatja múlt ruhában járjon mint a közmunkások.
KERKA
Ha azt a szegény nyugdíjas nénit számon kérték azért mert készüléket vett a nagyothalló fiának ( Na ezt honnan tudta meg a NAV???)
ezt a pojácát is számon lehetne kérni sok mindenért.
Legfőképpen arról kinek a pénzét utaztatja, kiknek a piszkos ügyleteit intézi csillagászati áron?
Mert az is lehet, hogy ez az üzleti befektetés valaki pénzének a mosdatása, csak meg kéne piszkálni.
Desischado
@mate03: Na látod, ugye te is kiváncsi vagy? Remélem egyszer meg is tudjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.