Kedden Strasbourgban Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarország sosem volt multikulturális társadalom. Ettől akadtak ki az internetezők.

Az Index azt írja, sokan kezdték el például Facebookon kiírni azt, hogy a felmenőiknek milyen családneveik voltak, ezzel bizonyítva, hogy a magyarok nemcsak hogy egymás mellett éltek különböző etnikumú népekkel, hanem bizony keveredtek is.

Rengeteg a német, szlovák, szerb, zsidó, román hangzású név, miközben persze a posztolók hozzáteszik, ennek ellenére – vagy éppen ezért – mindannyian magyarnak tartják magukat.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"„A kancellár úrral együtt vallom, hogy Európa legfőbb értékei a sokszínű nemzetek” – írta egy Orbán Viktor nevű recenzens Helmut Kohl könyvéről (Aggodalom Európáért) nem is olyan régen, 2014-ben. ... Az aradi 13 közül Pöltenberg Ernő osztrák volt, nem is beszélt magyarul. A német Aulich Lajos is csak németül tudott. Damjanich János szerb, Kiss Ernő és Lázár Vilmos örmény, Knezich Károly horvát, Gróf Leiningen-Westerburg Károly német, Schweidel József osztrák családban született. „A tizenhármak névsora világosan megmutatja a régi magyar állam soknemzetiségű mivoltát. Nem egy egységes magyar nemzetállam esett szét 1920-ban, hanem egy mai szóval multikulturális ország tört darabokra” – tette egyértelművé a kereszténydemokrata Surján László nemrég a Magyar Hírlapban.(Népszabadság 2015.05.21. Aradi tanuk/Hargitai Miklós)
Nos miniszterelnök úr ön ezeket az embereket tagadta meg, akik amikor magyarnak kellett lenni magyarok voltak, különb magyarok, mint ön valaha is lesz. Most aljas politikai célból köpött az emlékükre. Önnek többet március 15.-én nincs erkölcsi alapja nyilvánosan megjelenni és megszólalni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Boszi27
Követni kell Lázár példáját.Ő közszereplő, tehát példaként állhatna az állampolgárok előtt. Mi lenne, ha mindenki nagy ívből lesajnálná a bírósági ítéleteket, vagyis a törvényeket??!! Egyébként semmi értelme nincs az igazságszolgáltatás, működésének ebben a formájában.
oni
"Orbán azt mondja, sose voltunk multikulturális társadalom, az internet megőrül"

Szerintem nem az internet, hanem orbán örült meg.
Kommunista fattyúként, mindent élvezett a kommunizmus 'vívmányaiból'.
Valami Amerikában tanult kommunista fattyúként, aztán hazajött és kitalálta, és azóta már állt minden oldalon.
Előzött jobbról (megjegyzem: szabálytalanul), balról, de mostanra lehullt a lepel.

Csak az a baj, hogy nincs senki, aki eltakarítsa a szemetet...

EZ az Országunk tragédiája, és nem orbán, a multikulturálatlan kis dagadék p*cs.
sziha
@Freewolf: Logikai (haha) meneted szerint a vezired bizony az! Megpedig eleg kemenyen am!
Bercifiu
@justhpeter: Igaz, csak az a baj, hogy Orsós nem olvassa a véleményeket.
kukac50
Orbán csak hűje gyerekeket akar,akik nem tudnak netezni nem tudják az igazi híreket.
mate03
@Freewolf: Mint írtam!Aki Magyarnak vallja magát!Erdélyben a Székelyek,nagyobb Magyarok,mint sok hazánkfia,és mégis Székelynek vallják magukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.