Nagyjából tízezer ügyfélnek hiába járna vissza pénz az elszámoltatásnak köszönhetően, várhatóan soha sem fogják megkapni, mivel a pénzintézetüket felszámolták – tudta meg a Blikk.

Közel félszáz hitelintézet és takarékszövetkezet dobta be a törülközőt, amelyeknek elszámolnivalója lett volna volt hiteleseivel a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint.

A nekik járó összeg kifizetésére csak akkor kerülhet sor, ha a bedőlt pénzintézet vagyonának értékesítését követően elegendő fedezet keletkezik. Ebből azonban először a felszámolás költségeit kell levonni, majd kifizetik a zálogjogosultakat és ezután jönnek még az élet- és kártérítési járadékosok, valamint a betétesek következnek – olvasható a lap cikkében.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
stirliitz
Nem volt kötelező hitelt felvenni. Aki megtette, fizesse vissza a kapott kölcsönt.
darwin
@stirliitz: Szívesen visszafizetem a kölcsönt,normális paraméterek között.Ha valaki duplán kéri vissza az adott összeget,az uzsorás.Ugye?
Budapest Bank:6,2 millió kölcsön:18,9 millió visszafizetés.És kétszer MEGSEGÍTETTEK.
Egyszer fixáltak,egyszer forintosítottak.
eszegfu
@darwin: Tulajdonképpen eleinte én is hasonlóan gondolkodtam: felvettél hitelt, fizesd vissza. Ha nem láttam volna a szomszédom elszámolását, tényleg nem hittem volna el!
4,5 milliót vett fel, a bank most jóváirt kb. 1 mill.-t és most még tartozik 3,5 millióval ugy,
hogy 10 éve!! fizeti és majd 2024-ben jár le. Tehát, ha a "tisztességtelenség" miatt nem irják jóvá azt az 1 mill., akkor még mindig ott tart: 10 évi törlesztés után ugyanannyi a tartozása, mint amennyit felvett. Hát azért ilyen jellegü "megmentésre" tényleg nem gondoltam! Tény: a forintositás előtti időben 55 eFt körül fizetett, most 40 eFt-ot, tehát
csökkent a törlesztő rész. Ugyanakkor a felvétel utáni években 22 eFt volt a részlet, vagyis ehhez képest ez még mindig magas.
darwin
@eszegfu: Tehát,a szomszéd 4,5 milka helyett visszafizet 15 milliót.
Erre mondja azt a zsidó:" Ügyes"'
eszegfu
@darwin: Nekem ezzel még az is a bajom, hogy a kormány döntött a bankok ilyenfajta "elszámoltatásáról", vagyis én elsősorban nem a bankokra lennék dühös.
darwin
@eszegfu: A bank egyértelműen azt teszi,amit engednek neki.Sem Romániában,sem Horvátországban nem merte meglépni ezt például az OTP,akinek itt és ott is van bankja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.