Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján azt a 40 éves férfit, aki a gyanú szerint összesen több mint 7 millió forintot csalt ki 70 év feletti nőktől, a telefonon megkeresett sértetteknek bajba jutott fiára vagy unokájára hivatkozva – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságán indult nyomozás.

Az ügyészség szerint a férfi 2014 augusztusa és 2015 áprilisa között összesen négy 70-80 éves nőtől csalt ki nagyobb pénzösszeget arra hivatkozva, hogy a sértettek fia vagy unokája ittasan balesetet okozott, és a felelősségre vonás elkerülése, illetve a károk rendezése érdekében több millió forint készpénzre van szüksége. Az asszonyok megtévesztésével a gyanúsított összesen csaknem 7,5 millió forint kárt okozott.

A kerületi ügyészség négyrendbeli, a "bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt" indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelt.

A végzés a gyanúsított és védője fellebbezése miatt nem jogerős.

Ibolya Tibor közleményében arra is kitért, hogy egy hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény miatt ezen a héten a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított két férfit, akik pár héttel ezelőtt szintén úgy próbáltak meg pénzt kicsalni egy 69 éves nőtől, hogy egyikük a sértett bajba jutott unokájának adta ki magát. Őket a bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Ez a bűncselekményfajta egész Európában nagyon elterjedt, kéretik vigyázni és vigyázni az időseinkre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.