Okirat-hamisítás miatt feljelentést tett az V. kerületi rendőrkapitányságon az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a hamisított levél miatt, amely a minisztérium fejlécét és főosztályvezetőjének aláírását feltüntetve szólította fel a Budapesti Corvinus Egyetem vezetését, hogy intézkedjen az egyetem feldarabolásával kapcsolatban – közölte a Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár azt mondta, "futótűzként terjedt" a napokban az interneten az a levél, amely az Emmi hivatalos levelének tűnt, a tárca hivatalos fejlécével és főosztályvezetőjének aláírásával, és amelyben a minisztérium vezetői felhívják a Corvinus vezetőinek figyelmét, hogy kezdjék meg a szükséges intézkedéseket az egyetem feldarabolással kapcsolatban, úgy, hogy a nyilvánosság erről semmilyen formában ne értesüljön.

Hozzátette: megvizsgálták az interneten keringő levelet, és a hamisított levélen található iktatószám alapján megállapították, hogy az egy május 14-én a Független Diákparlamentnek küldött levél átszerkesztéséből származik.

Rétvári Bence a sajtótájékoztatón bemutatta az eredeti és a hamisított levelet is. Elmondta, a hamisított levél készítői meghagyták az eredeti levél fejlécét, a minisztérium megnevezését, az ügyintézőt és iktatószámot, a főosztályvezető aláírását, pecsétjét, a címzést és a szöveget azonban kicserélték.

Közölte: egyértelmű, hogy bűncselekménnyel állunk szemben, valaki a minisztérium fejlécét, főosztályvezetőjének az aláírását felhasználva valótlan tartalmú levelet állított elő, és sok ember számára hozzáférhetővé tette. Ez egyértelműen okirat-hamisítás – mondta az államtitkár.

Hozzátette: sok esetben tapasztalták már, hogy valótlan alapon vagy meg nem történt döntésekre hivatkozva sokan próbáltak hisztérikus hangulatot, pánikot kelteni, rémhíreket terjeszteni.

"Ebben az esetben nagyon hamar kiderült az igazság, most lebuktak azok, akik talán a korábbiakban is hasonló rémhíreket próbáltak gerjeszteni a felsőoktatásnak a területén. Olyan emberekről, olyan, a kormány politikáját ellenző csoportokról van szó, akik úgy látszik, semmitől nem riadnak vissza. Hogyha okiratot kell hamisítani ahhoz, hogy a kormánnyal szemben hisztériát, pánikot keltsenek, hogyha a hallgatók, tanárok, felsőoktatási vezetők, egyetemek között feszültséget kívánnak szítani, akár ettől az eszköztől sem riadnak vissza" – jelentette ki.

Elmondta, az Emmi okirat-hamisítás miatt feljelentést tett az V. kerületi rendőrkapitányságon, és bíznak abban, hogy a nyomozás minél hamarabb eredményre vezet.

Rétvári Bence hozzátette: akik a hamisítást elkövették, azok ártani akartak a diákoknak, a tanároknak és a kormányzatnak, de Magyarországnak ártottak a leginkább. Ezek az ellenzéki csoportok nem válogatnak az eszközökben, semmitől nem riadnak vissza, ezért használták ki a hiszékenységet, ezért hamisították meg a más témájú levelet – mondta. Megjegyezte: ráadásul az eredeti levél köznevelési témájú, a hamisított pedig felsőoktatási tárgyú.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

iskolakerülő
Szeretném tudni, hogy a kormány mitől riadna vissza.?
pbalage
na például ez itt hamisítvány, de egy döntetlenben ki lehet egyezni, amíg még nem lesz túl késő.
oxox.hu/content/uploads/2014/03/mjt_21.jpg
justhpeter
Ha mindenért pert indítanánk, amivel kapcsolatban a fideSS az elmúlt öt évben csalt, hazudott, csúsztatott, eltitkolt, akkor a magyar igazságügyi rendszer azonnal padlót fogva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.