Lavinát indíthat el az az ítélet, ami nemrégiben született a Szegedi Ítélőtáblán – írja a Blikk.

Eddig még nem volt példa arra, hogy azért marasztalják el a rendőrséget, mert nem végezték lelkiismeretesen a munkájukat. A jeget egy alföldi asszony törte meg: a nő tanyájáról egy-egy bikát, két szamarat, öt kecskét és húsz juhot loptak el.

Az asszony hiába mondta el az őrmesternek és a körzeti megbízottnak, hogy ki lehetett a tettes, a rendőrség azt állapította meg, hogy „értékelhető nyom nem látható, a tanúkutatás, adatgyűjtés eredményre nem vezetett”.

A nő ezután tett panaszt az ügyészségen, ahol megállapították, hogy a rendőri munka felületes, késedelmes és szakszerűtlen volt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság is kivizsgálta az ügyet. Ők is arra jutottak, hogy a rendőrök mulasztásokat követtek el.

A nő és ügyvédje ezután perelte be a rendőrséget, és kérték a másfél milliós kár megtérítését. 

A bíróság úgy döntött, hogy a rendőrök kárt okoztak a tanya tulajdonosának, és félmillió forintot ítélt meg a nőnek. A Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság kifizette a pénzt, majd behajtották azt a két rendőrön.

Az ORFK későbbre ígért választ az ügyben.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Amennyiben minden olyan ügyet elővennének, melyeben a rendőrök hanyag munkát végeztek és ennek eredményeként a sértettek anyagi kárt szenvedtek, a rendőrség elfizethetné az éves költségvetését, mert " szolgálunk...és b***unk rá !"

A gond ott kezdődik, amikor egy orbáncot és lánykáját egyszerűen nem lehet szabs.ügyben felelősségre vonni, miközben igyanezekért egy ugar-magyar súlyos tízezreket fizet !
Talán pintérKÉM-nek most kéne tépnie a ragyás, maffiózó pofáját !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
feri57
Önfenntartó börtönbe a tolvajoknak, de előbb csukóból levágni a kezét.
vadsanca
@feri57: Persze csak az egyiket! Legalább akkor kitörölheti a s...ét!
kukac50
A keményen dolgozó kisemberektől ha lopnak az nem fontos a rendőrségnek.
karma1
@feri57: Ennyi allathoz NEM kell kamion, csak azt nem tudom, hogy a bikakkal hogy birtak - a szamaraknak nem kell sok, azok mennek, a birkak is. Tudom, mert nekunk is vannak allataink. Igaz, ha van legalabb egy angol bulldogjuk, akkor a bikak is siman jottek. Ha a rablok ismertek a holgy lefekvesi szokasait, meg a helyet, ahonnan el kell az allatokat vezetni, akkor semmi problema, 10 perc es elbandukolnak a helyszinrol. Sajnos. Ha a holgynek megvolt a sajat - itt kotelezo - farmjelolese, akkor konnyebb dolga lenne. Csak az otthoni eloirasokat nem ismerem ezzel kapcsolatban.
feri57
@karma1: Ennyi állatot elvinni, és tanú nincs senki nem látta, érdekes,
karma1
@feri57: Hidd el, tapasztalatbol beszelek, : ha EGY birka elindul, a tobbiek AZONNAL , kesedelem nelkul kovetik. Az angol bulldogtol viszont a bika tart, ha egy ilyen kutya van a kozelben, a bika is eleg jol kezelheto, GYALOG! Sokkal nehezebb azz allatokat felterelni akarmilyen jarmure, minthogy sajat labon elmenjenek egy darabig. Ezeknek az allatoknak a mozgas a leteleme, a birkak 24/7 legelnek, meg ejjel is. A szamarakat nem ismerem, mert azunk sosem volt, de kis szerencsevel azok is megoldhatok.

Viszont MINDEN allat eleg eros hangot hallat, amikor ember kerul a kozelukbe, vagyis azt nem ertem, hogy a holgy hogy nem ebredt fol, amikor elhajtottak oket? (Vagy nem volt otthon egypar orat? Azalatt tortent? )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.