Megint hosszúak a várólisták az egészségbiztosító adatai alapján. Egy térprotézisre átlagosan 710 napot kell várni, de van olyan beteg az egri kórházban, akinek csak 2021 novemberére jutott időpont – derült ki az RTL Klub híradójából.

A csípőprotézisnél sem sokkal jobb a helyzet: ott átlagosan 457 napig tart a műtőasztalra kerülni, de a kórházak közt nagy az eltérés. Hasonló sors vár azokra is, akiknek gerinc – vagy szürkehályog-műtétre van szükségük.

Az orvosi kamara elnöke szerint kevés az orvos, ők is nagyon túlterheltek. Az egészségügyi államtitkárság úgy reagált, idén 5 milliárd forint jut arra, hogy a kórházak várólistája rövidüljön.

Ha Önnek vagy ismerősének van hasonló története az egészségügyről és szívesen megosztaná másokkal, írja meg nekünk. Levelét várjuk a [email protected] címre.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
No, akkor, ha ki akar Qrni a kormánnyal egészségügyi vonalon, kivárja a sorát.
(Ha ugyanis elhalálozik, az tiszta haszon, tehát kerülendő!)
Esetleg elmegy az ingyenélők kórházába/klinikájára és az első soron kívülit tökön rúgja.
Attól ugyan előrébb nem jut a várólistán, de lelkileg jót tesz neki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
No, akkor, ha ki akar Qrni a kormánnyal egészségügyi vonalon, kivárja a sorát.
(Ha ugyanis elhalálozik, az tiszta haszon, tehát kerülendő!)
Esetleg elmegy az ingyenélők kórházába/klinikájára és az első soron kívülit tökön rúgja.
Attól ugyan előrébb nem jut a várólistán, de lelkileg jót tesz neki.
szandokan
@m.macskosz: Látom, megint első helyen vannak nálad azon emberek, akik képesek magánklinikára menni.
Clavigo
Köszönjük az Orbán kondának...Még öt stadiont a birkáknak...
papa.49
@m.macskosz: Az ,,állattitkári dumákból nem lesz rövidebb a lista...
kkalman
"... idén 5 milliárd forint jut arra, hogy a kórházak várólistája rövidüljön."
Ha nincs orvos, nincs a műtőben megfelelő személyzet, mert már rég külföldön dolgoznak, akkor kevés lesz a 5 Mrd Ft. A forint ugyanis nem végez műtétet.
nemjoezigy
Nem kell ide (legális) halálbüntetés.
Van itt illegális halálbüntetés, és még bűnt sem kell elkövetni, csak a többséghez kell tartozni!
Toby
Tisztelt és kedves hosszú várólistás betegek - kitartani, már készülnek a LED világítású, steril stadionok, amelyekben a szögleten kívül is lehet műteni !
justhpeter
Csak akkor ez a helyzet, ha a kormány kifizeti a beszállítókat. Amennyiben ez nem sikerül, még ennyi sem lesz semmiből. A mostani helyzetben az 5 milliárd egy kávé ára.
Mézike
@szandokan: Ja Aki nem tud ida menni mert nincs pénze illetve nem elit az dögöljön meg!
Desischado
Abszurdisztán jobban teljesít! Íme az egészségügy valódi arca! De majd a kormány szépen megmagyarázza, hogy tévedünk, minden rendben! Nekik biztosan, hogy fordulnának fel!
levi
bocs: senki ne legyen beteg , mert csak 40 év múlva gyógyulhat meg !!!
szandokan
@Mézike: Te azért szoktad érteni, miről beszélek, most nem sikerült. A rosszindulatra reagáltam mindössze, nem pedig helyeseltem, hogy ilyen borzasztóan sok a várakozási idő.
mariaberta
Mert azok az orvosok akik ilyen időpotot adnak, remélik, addigra a beteg magától meggyógyul, vagy jobb esetben elhalálozik.
Feraj49
Tisztelt Polgárok !A FIDESZ veletek van ! /meg a pedagógusokkal,meg a keményen dolgozó kisemberekkel,meg az ápolókkal,meg az orvosokkal,meg a vasutasokkal,meg a betegekkel,az öregekkel, meg a nyugdíjasokkal stb./ Rendszeresen küldjük a konzultáló leveleket,melyben leírhatjátok a véleményeteket.Majd ingyen postára is adhatjátok. Hamarosan jön a tél,és jó hasznát vesszük a visszaküldött véleményeteknek a parlament fűtésénél.
lampa laz
Tessék olyan törvényt hozni, hogy a műtéti előjegyzések örökölhetőek legyenek.
eszegfu
@lampa laz: 8:46 Tetszik az ötleted!!!
eszegfu
@szandokan: 0:55 Bocs., hogy beleszólok... de komolyan kérdezem: hogyan lehet ezt a témát "jóindulatuan" kezelni?! Magam tapasztaltam anyukám (90 éves) 3 szemmütétjénél, nem tudtuk kivárni a vizsgálatokat, majd a mütétet csak ha "magánrendelésre" mentünk. Ma már lehet, hogy vak lenne, vagy "elvitte" volna a daganat! Lehet erre azt mondani, hogy élt már eleget...de szerintem mindenkinek meg kell adni az esélyt, hogy idős korban is még "elfogadható" minőségü életet éljen, ne kelljen szenvednie a fájdalomtól, amiért valamilyen "alkatrésze" már elkopott.Természetesen ez utóbbit korosztálytól függetlenül gondolom!
vonotok
Javaslom, hogy a kormánytagoknak is ,térd műtét, várják csak ki szépen a sorukat, hogy száraradíjon le a térdük.
Mézike
@szandokan: te pedig csak nekem szoktad hozzátenni ...hogy ezt vagy azt nem helyesled.
Ha előbb teszed akkor nem háborgok mint az óceán a viharban! :-)
Mobil123
@szandokan: És még is mi a fene volt rosszindulatú amit írt @m.macskosz: ?? A hatalmon lévők igen is ingyenélők akár tetszik neked akár nem. Nem járnak közkórházba így leszarják hogy az embereknek mennyit kell várni a kórházi kezelésekre, vagy hogy élnek e vagy halnak. Egy a lényeg hogy ők megkapják azt amit akarnak és slussz!
KERKA
@lampa laz: 08.46 Zseniális az ötleted.
Én már gondoltam arra, hogy bejelentkezem csípő protézisre, aztán egy szívbillentyű kütyüzésre, igaz, hogy most még nincs baja, no de 10 év múlva , mire odakerülök, biztos lesz!
Strong
A kormány dolgozik a megoldáson...

Alternatívaként: aki külföldön dolgozik, az legalább nem terheli a magyar egészségügyet...és eurót is küld haza az itthoniaknak...

ez a Matolcsy féle csodafegyver...
alterego56
@vonotok: Nem azért lopnak már folyamatosan évtizedek óta hogy sorba álljanak. Az csak a keményen Qurvaányázó kisemberek privilégiuma.
Bercifiu
@Mobil123: Ha az államtitkár még nem látott működő kórházat, mit várunk tőle. Beült az ATV - be, s nem tudott egy érdemi választ sem adni. Hát nem tudom, mit szóltak neki, a sok ÖÖÖ miatt. Ha valaki vállal egy beszélgetést, illik felkészülnie rá, nem csak mekegni mint a bakkecske. Szégyen az egész országra, kormányra nézve ez az ürge.
Mobil123
@Bercifiu: Miért van olyan fideszes aki tud folyamatosan beszélni ? Nézd meg Orbánt . Még az olvasás sem megy neki nyökögés nélkül . Válaszolni meg aztán pláne nem megy mert csak azon jár az agyuk hogy tereljenek, hazudjanak és az bizony csak nyökögést vált ki. Sajnos röhejes ami itt megy már és az a baj hogy a sok hívő nem veszi vagy nem akarja látni mi folyik ebben az országban. Birka egy nép vagyunk és ezt sajnos a múltunk tette velünk mert még azzal sem tudunk szembe nézni mert még azt sem hagyják. Mindenre törvényt hoznak, titkosítanak és mi hagyjuk .
verőce21
Több kis matchbox kórházat kellene bezárni!
iskolakerülő
De ha valamely kormánytetűnek szálka megy a kezébe, rögtön helikopátert küldenek érte.
eszegfu
@iskolakerülő: És ebben az is fasza (már bocsánat!!), hogy 300 méter magasságban, ha leáll a motor, akkor is épségben száll le.
kukac50
A politikusoknak is ilyen kórházba kellene a sorukra várni.
Aki már alig bír járni annak még egy hónap is hosszú idő!
kkalman
@lampa laz: Nyomtam egy lájkot, de még tízet odatennék. :-DDDDDDDDDDDDDD
dömdödöm
Akkor jobb ha már most megrendelem a csípő protkót ,megyek is a dokihoz holnap még semmi bajom de mire lesz pont sorra kerülök úgy kb 20 év múlva .:-((((
kamazuka
Ma egy életmentő műtétre várakozás jó esetben kicsit éppen tovább tart,tehát mire a vizsgálatok meglesznek fel dobod a bakkancsot.De ha van cirka egy millád akkor egy hónapon bellűl műtenek.Éljen a stadion kórház építő hazanekem mindent együttes!
szandokan
@eszegfu: Mondom, ez valóban egy nagyon rossz helyzet, de remélhetőleg változni fog. Annak meg örülök, hogy el tudtad vinni magánklinikára anyukádat, bízom benne, hogy azóta is jól van, és még sokáig fog egészségben élni.
szandokan
@Mobil123: Sajnálom, de macskosz az egyik legrosszindulatúbb ember, akit valaha virtuálisan megismertem.
Knapp75
Emberek! Egy kis türelmet kérek! Haladjunk sorjában:
2020-ban Budapesten EB meccseket rendezünk, de még fel kell építeni hozzá a "Népstadiont", mert ugye a már megépült stadionjaink egyike sem megfelelő egy ilyen eseményhez.
Gondolom egyetértünk, hogy erőforrásokat ne csip-csup műtétekre fordítsuk, mert attól lesz igazán egészséges a magyar, ha foci EB-t nézhet a tévében!
(hiába lesz itt, a helyszínen maximum pár tízezer embernek lesz lehetősége megnézni a meccseket, de az bőven elég, ha a miniszterelnök úr és esetleg szandokán képvisel minket a lelátón)
Knapp75
Most biztos én is rosszindulatú leszek, ha a várólisták rövidítésére szánt 5 milliárd forintot szembe állítom a stadionokra elköltött több száz milliárddal...

(most dolgoznak azon, hogy a Puskás stadion kijöjjön 100 milliárdból)
eszegfu
@szandokan: 22:05 Persze, hogy rossz a helyzet! Remélni lehet, csak én esélytelennek látom. Mert ugye mitől változna jobbá?! "Csak" pénz kérdése és ez az, ami nincs -- erre. Ebben az esetben is belőlem kibujik az ördög: igenis rosszindulatu vagyok. (Bár véleményem szerint akkor lennék az, ha mondjuk kellő pénzt kapnának az egészségügyi intézmények és ezt kritizálnám.) Valahogy elvesztette az arány érzékét a kormány! Csak ugy kellene viselkednie, mint egy családi háztartásnak. Ha veszek mondjuk egy mosógépet, akkor nem veszek még 12 db-ot, vagyis ha felépitenek 1-2 stadiont, akkor nem kellene még többe beleölni a pénzt! Ezt inkább munkahelyek létesitésére kellett volna felhasználni, mert akkor több embernek lenne munkája, és pénze, a ktv-nek több járulék folyna be, nem kellene "megmenteni" hol az egyik, hol a másik embercsoportot. Sőt pikk-pakk "felélték" a magánnyugdij pénztár pénzét is! Pedig ennyi pénz 10 év alatt gyült össze és ma már havonta könnyitené jó pár ember nyugdijának kifizetését, hiszen a ktv.-t csak a 75 %-nak a kifizetése terhelné. A tendencia a bevezetése után a fokozatos magánnyugdij járulék megfizetése volt, igy egyre kisebb részt kellett volna állnia a ktv-nek. Pillanatnyi "élvezettel" megettük a jövőt! Tudnám még sorolni a példákat...
Köszönöm viszont anyukámmal kapcsolatos gondolataidat... szerencsére jól lát és a daganat sem "jött vissza" és nem is "vándorolt" máshova!
Anna Mária
@szandokan: Micsoda egy ócska szokásod, hogy kitárgyalsz és minősítgetsz valakit a "háta mögött". Ahhoz nincs bátorságod, hogy vitázz az illetővel, érvekkel támaszd alá, miért nem értesz vele egyet. Fujj, olyan vagy, mint egy pletykás vénasszony.
Anna Mária
@szandokan: Csak hogy meg is értsd: most éppen arról van szó, hogy macskoszt rosszindulatúnak nevezted.
m.macskosz
@Anna Mária:
Köszönöm,
de nincs különösebb jelentősége, hogy szembe vagy hátba támad-e @szandokan: Tudod, virtuálisan nem tudja meghúzni a copfomat, mint az óvodások,
ő így érzékelteti, hogy szerelmes belém és/vagy retteg tőlem.
@szandokan: Olvasgasd vissza a hozzászólásaidat, hátha rájössz, kettőnk közül ki a gyűlölködő, a bosszúálló és a rosszindulatú!
propeller.hu/tagok/szandokan
Egyébként az, hogy magadra veszed, amit írok, nem kicsit beképzeltség a részedről:
nem körülötted forognak a gondolataim, amikor hozzászólok egy cikkhez.
Knapp75
@m.macskosz: Aki a kormányt bántja, az szandokánt is bántja!!
Te is kiakadnál, ha a szerelmedet támadnák.
m.macskosz
@Knapp75: :)
Én normális vagyok, ezért, ha a gyerekemet jogosan kritizálják,
nem veszem fel az anyatigris effektust.
Márpedig a gyerekem fontosabb, mint a szerelmem, a párt és Isten után az első:
orbánviktor. :)
Mobil123
@szandokan: Már ne haragudj de ne keverd össze a nyílt véleményt olyan emberektől akik alig vagy nem tudnak megélni a nyugdíjukból, keresetükből azokkal akik rosszindulatukat, gyűlöletüket fejezik ki szavakban , tettekben azokkal szemben akik egy szinten vannak azokkal akik ellen irányul .mert ott van az igazi gyűlölet.
Nem hinném hogy a Te kommentjeid jobbak lennének a itt bárkiétől . (persze én is olvasok olyan megnyilvánulásokat amelyek igen csak bicskanyitogatók és ez legyen bármelyik oldalé) Soha nem bántottam itt senkit (ha csak nem ugrott nekem a véleményem miatt alpári módon) a véleménye miatt legyen az jobbikos, fideszes, vagy épp szélső baloldali. Akiket lehet szidni számomra az mindig a politikusi banda . Nem vagyok híve egy kommentezőt sem elítélni (max magamban csendben ) a véleménye miatt hisz mindenki a saját életéből , környezetéből veszi a példákat és indul ki a megítélésben egy – egy cikknél. Sok kommentek egyet tudok érteni legyen az bármelyik oldal , mert mindenkinek van igazsága és ezt el kell fogadni . Az a baj hogy a szavak , mondatok kiforgatása nagyon megy itt soknak és nem akarja megérteni hogy az aki leírta a maga véleményét az nem könyvből olvasott róla hanem átélte nem egyszer . Sokszor olvasok olyanok szövegeket hogy azt sem tudja mi van kint az utcán , egy faluban , egy tanyán stb. és neki esik a másiknak ha az nem fogadja el az ő olvasott valahonnan véleményét. Nem értem miért kell libsizni, nácizni stb. A politikai hatalom elérte csodásan hogy ketté ossza az embereket és még a véleményeket sem tudják elfogadni a másiktól.
Az hogy embereknek nincs pénze magán klinikákon kezeltetni magukat, és a kórházak egy nagy rakás szarok az igaz és ezt Te is látod szerintem. Nem normális dolog ami már az országban megy és nem ártana ha néha látnál is azért nem csak néznél.
1magyar
Akkor az a beteg már ne fizessen semmiféle eü.járulékot, gyűjtsön inkább a temetésre!
Nil
ők a szerencsések- van idejük meggyógyulni
szandokan
@Anna Mária: Megnyugodhatsz, nem csak a háta mögött neveztem annak, talán most fordult elő először, hogy így szóba hoztam, azt sem tudatosan. Neked is elmondtam már nem egyszer, hogy mi vagy a szememben.
szandokan
@Mobil123: Kétségtelen, hogy nagyon egymásnak ugrott itt már mindenki, és ahogy mondod, mindenki a saját életéből meríti általában a gondolatait, a saját élete az, ami meghatározza a hovatartozását is. Szerintem ez így is van rendjén, elvégre a saját életünk, a családunk a legfontosabb számunkra, és ha ezen e téren minden rendben van, akkor az ember néha elragadtatja magát, sokszor helytelenül. Hidd el, bennem soha nem volt szándékos bántás senki felé, csak kissé nyers vagyok olykor, és nem rejtem véka alá a saját tapasztalataimat sem egy adott témánál. Emiatt lettem én itt rossz ember, már én is rájöttem, és csak néhány ember utál azért, mert sokra vittem az életem során. Ez utóbbit azonban el kell fogadni, hiszen ebben az országban azért az irigység egy vezető elem.
szandokan
@Knapp75: Ha megkérhetlek, ne legyél már bunkó. Nagy kérés? Valószínűleg.
szandokan
@m.macskosz: Eszembe nem volt téged hátba támadni, vagy így ismersz? Valahogy így jött most ki, eddig még mindig hozzád címeztem, ha bajom volt veled. Amúgy alapjában véve nincs is veled bajom, mostanában elképzelem, mi lenne, ha személyes tudnék beszélgetni itt sok emberrel. Én úgy gondolom, egészen más lenne a helyzet, mivel ott valóban látnánk az embert, és minden mást, ami hozzá tartozik.
Yoda69
... es az orvosok es a noverek pedig csak mennek, mennek hosszu sorokban...kulfoldre dolgozni.
Persze nem problema a kivandorlas - a fideSS szerint.
Mobil123
@szandokan: Érdekes hogy viszont a nyersességet mástól nem fogadod el, de mindenki más nyelje a tiédet. Épp úgy ahogy mások rossz tapasztalatát sem vagy képes megérteni . Mondtam már nem egyszer hogy veled a legnagyobb baj a dicsekvésed. Na ezért lettél itt „rossz” ember!
Jozefina
Katasztrófa!!! Ez maga a balkán!!!???
Anna Mária
@szandokan: Dehogy vitted te sokra az életed során.
Nehogy azt hidd, hogy "soknak" számít, ha az embernek van valami kifényesített autója. Az semmi. Azt bármelyik tolvaj meg tudja magának szerezni.
A beteges dicsekvés egy súlyos személyiségzavar, de lehet rajta segíteni, pszichiáterek értenek hozzá.
szandokan
@Anna Mária: A te agyadat kellene fényesíteni, ha lenne...És ne nevezz tolvajnak, te gyűlölködő senkiházi. Személyiségzavarban te szenvedsz olyankor, amikor két mosogatás között eszedbe jut, hogy kommentelj.
Anna Mária
@Anna Mária: Próbálj meg szöveget értelmezni. Nem neveztelek tolvajnak, de érdekes, milyen érzékeny vagy ilyesmire. :)))
Tényleg komoly személyiségzavarra utal, ha valaki folyamatos kényszert érez a dicsekvésre.
A mosogatás nem női feladat, tehát szépen állj is neki, közben pedig gondolkozz azon, amit mondok: pszichiáterhez kellene fordulnod, hogy ne tedd tönkre a környezetedet a kisebbrendűségi érzésedből adódó folyamatos dicsekvéssel. Nem jó, ha gyerekek eltanulnak ilyesmit.
Pá, Kabir Bedi, meguntalak.
szandokan
@Anna Mária: Ez is volt a célom. Nem szeretek elégedetlen nyugdíjasokkal vitatkozni. Nálunk egyébként a gép mosogat, ha hallottál már ilyenről. A gyerekeimet meg ne féltsd, ők nagyon elégedettek az életükkel, ráadásul nekem adnak igazat, ha valakit nem tartok normálisnak.
Isten veled, Mari néni.
Anna Mária
@szandokan: Nem vagyok sem Mari néni, sem nyugdíjas. Rég nyugdíjba mehettem volna, de miért tenném, ha jobbnál jobb megbízásokat kapok és örömmel végzem a munkámat?
A másik nagy baj veled, hogy amit kitalálsz másokról, azt valóságnak véled.
Ezt is meséld el a pszichiáternek.
Minden jót, gyors javulást!
vonotok
@alterego56: Az a baj szerintem, hogy itt elsírjuk egymásnak a bánatunkat bajunknak. De a szavazófülkében még is kevesen vagyunk.
szandokan
@Anna Mária: Jobbnál jobb megbízásokat? Tudod, akkor nem itt lógnál reggeltől reggelig a propin. Lehet, hogy van aki beveszi a nagy dumádat (mert lássuk be, az van), de nem mindenki ma jött le a falvédőről. Amúgy meg ütik egymást a hozzászólásaid, mert egyszer nyugdíjas vagy, egyszer sok megbízással rendelkező üzletasszony, máskor pedagógus, akinek sok tanítványa tanul külföldön, máskor nagy cigányvédő, stb. Hazudsz itt folyton, és mindenki rajtad röhög, ezt hidd el nekem, priviben sokakkal kitárgyaltunk már.
Anna Mária
@szandokan: Buták vagytok mindahányan.
Nem értitek, amiket olvastok.
Soha életemben nem írtam, hogy nyugdíjas lennék, sem azt, hogy üzletasszony, soha nem írtam azt sem, hogy pedagógus lennék (istent ments!), a foglalkozásom sem cigányvédő, csak rühellem a rasszistákat.
Te biztosan nem vettél részt felsőoktatásban, hisz akkor tudnád, hogy nem mindenki pedagógus, aki tanítani szokott.
Baromi alacsony szinten vagytok, veled az élen. Pletykáltok, aztán azt hiszitek, hogy amit kiagyaltok, az az igazság. :)))
Nyugodj meg, én is megbeszélek privátban másokkal sok mindent, te is voltál már téma. :)))
szandokan
@Anna Mária: Alacsony szinten itt te vagy, de bizonyítsd be az ellenkezőjét. Fussunk egyszer össze, és akkor tisztázhatjuk ezt a lassan már gyilkos ellenségeskedést.
Anna Mária
@szandokan: Figyi, én elhiszem, hogy te nagyon magányos vagy, nem kedvelnek az emberek, mert állandóan dicsekszel és igyekszel mindenki fölé helyezni magadat - de nehogy már nekem kelljen a bajodon segíteni. Nem vagyok pszichiáter, bocs.
Ja, és nincs is igényem rá, hogy neked bármit is bizonygassak.
szandokan
@Anna Mária: Gondoltam, mivel minden bizonnyal rosszul festenél a trabantoddal a Lexusom mellett, és a végén még erősen lebőgnél, hogy mindaz amit itt híresztelsz magadról, nem igaz. Még azt sem veszed észre, hogy te tartod magadat itt okosabbnak mindenkinél, és bizony te vagy magányos, akinek reggeltől reggelig az élete a propi. Szánlak már lassan, nem gyűlöllek.
Anna Mária
@szandokan: Nyugi, megint nem talált. Nincs fantáziád, még a legegyszerűbb dolgra sem vagy képes ráhibázni, hogy vajon valaki miért lehet egész nap internetközelben! :)))
Igazad van, nagyon szarul festenék a Lexusod mellett a Trabantommal, tényleg ez tart vissza a veled való találkozástól. Pedig még talán Lázár Janit is láthatnám, talán éppen akkor ugrana be hozzád pár döglött fácánnal! :)))
Istenem, ennyire hülye ember nem is lehet! :DDD
szandokan
@Anna Mária: Mint te? Olyan valóban ritkán van, de mint azt az élő példa is mutatja, létezik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.