Tarlós István főpolgármester csatlakozott Áder János köztársasági elnöknek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés elleni felhívásához. Budapest főpolgármestere ezt az után közölte újságírókkal, hogy az államfővel hétfő délelőtt megbeszélését folytatott hivatalában.

Tarlós István kijelentette: a kezdeményezésben a köztársasági elnököt "természetesen erőteljesen" támogatja, hiszen – mint mondta – a környezeti ártalmak kérdése, a minket követő generáció egyik, ha nem a legfontosabb problémájává kezd előlépni.

A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy Al Gore volt amerikai alelnök világméretű klímavédelmi akciót indított, és ehhez csatlakozott Áder János. Új honlapot indítottak, www.elobolygonk.hu címen, ahol lehet csatlakozni a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzen a párizsi klímacsúcs előtt.

Ha a párizsi klímakonferencia nem tud hatékony lépéseket tenni, akkor nem tudni, hogy mi történik a jövőben – jegyezte meg Tarlós István, aki mindenkit arra kért, csatlakozzanak a mozgalomhoz.

Tarlós István azt mondta, valóban a 24. órában van az emberiség, a természetet nem használja, hanem kihasználja. Szerinte az államfő kezdeményezéséhez a Fővárosi Közgyűlés egésze csatlakozik majd.

Tarlós István a környezetszennyezés kapcsán beszélt arról, hogy akár háborúkat, akár modern kori népvándorlást is elindíthatnak a levegő-, a víz- és a talajszennyezéssel kapcsolatos problémák.

A Föld vízkészletének csupán két százaléka édesvíz, az erdőket irtják, a szén-dioxid-kibocsátás még mindig magas – mondta a főpolgármester, aki a globális felmelegedés kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy hihetetlen veszélyeket rejt az magában, hogy néhány fok hőmérsékletemelkedéssel metán szabadulhat fel Szibéria fagyott talajából.

Áder János május 5-én sajtótájékoztatón közölte: amint tudomására jutott a kampány, március 25-én beszélt Al Gore-ral, és felajánlotta Magyarország és az ő személyes támogatását is a kampányhoz, amit – mint fogalmazott – az amerikai politikus örömmel fogadott, és közölte, Magyarország az első ország, amely csatlakozik a világméretű összefogáshoz.

A cél az, hogy a párizsi klímacsúcson résztvevő állami, politikai vezetők felé olyan világos és egyértelmű üzenetet küldjünk, ami arra ösztönzi a klímacsúcson résztvevőket, hogy egy ambíciózusabb, elkötelezettebb, nagyobb felelősségről tanúskodó megállapodást hozzanak tető alá, mint amilyen most éppen körvonalazódni látszik – mondta akkor a köztársasági elnök.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Áder most új elfoglaltságot keresett magának hogy legyen miben kiteljesednie ha a vezír odaköltözik? Onnan neki pucolás lesz az már igaz:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Horizont: Leelőztél drága szivem! Mindent leírtál, amit akartam! Hol voltak, mikor Kishantost kellett volna megmenteni?! És a nemzeti parkokkal mi lesz?4 Két aljas, hiteltelen, hazug pártkatona, semmi több! Normális ember azt sem hiszi el nekik, amit kérdeznek!
mate03
@Desischado: Nagyom hiányoltam a (szent embert)!Tudod,(semlyént),talán még egy imát is elmormolt volna!Ezek az emberek mernek pofázni,a föld megvédéséről!?Undorító férgek!
m.macskosz
Akkor talán kezdjék a nagy környezetvédelmet a paksi atomerőmű bővítésével,
az Illatos úti veszélyes hulladék kérdésével...
nezelodo
Ahogy ezeket elnézem, lehet, hogy olyan sikerük lesz a környezetvédelemben, mint a fidesz szépasszonyának a MANYUP megvédésében,mert sanda hátsó szándék nélkül ezek semmit sem tesznek.
nemjoezigy
Komolytalanok, és ekkor még enyhe kifejezést használtam. Mondhattam volna, hogy hazudnak, gyűjtik a szimpatizánsokat, propaganda az egész, akár a kormány tevékenysége.
Ha nem így lenne, akkor ez nem történt volna meg:
Az idei év elejétől kötelező a termékadó, ami a napelemekre 5%-7% áremelkedést jelent.
Pedig ezzel szemben az Európában legmagasabb 27%-os áfát kellene csökkenteni.
Újabb csapás a napelemes szakmának és a környezetvédelemnek az 54/2014 BM rendelettel kiadott új Országos Tűzvédelmi Szabályzat, ami előírja az egyenáramú, napelemes oldalon is a tűzvédelmi távlekapcsolás szükségességét. Mivel alapvetően ez egy nem földelt rendszer, az európai országok egyikében sincs ilyen előírás! Ennek következménye a rendszerár további 10%-15%-os növekedése.
Megfelelő támogatási és infrastrukturális környezettel az EU áramtermelésének 60%-át adhatják a megújuló források már 2030-ra.
DE NEM MAGYARORSZÁGON, ITT CSAK A PROPAGANDA MŰKÖDIK, mert ez a fideSS!
Más:
Magyarországon van az elektromos autókat gyártó TZ ELMA Zrt., ami bármely arra alkalmas Magyarországon forgalomban lévő benzin, vagy dízel üzemű; új, vagy használt jármű átalakításával is foglalkozik. Röviden: motor ki, elektromos meghajtás aksikkal be. Cirka 15 ezer €.
Az állam 2 milliárd Ft-ot adott olyan magyarországi cégeknek, amik állítólag készítenek elektromos autót. De nincs nyoma se a pénznek, se a gyártmányoknak. Ebben nem csak az áder a hibás, hanem az orbán is és Szfvár polgármestere, cserpelkovics is, mert ők sem segítettek a vállalkozásnak, és így a környezetnek.
De a támogatásuk is szelektív, akár az agyuk.
nemjoezigy
Ha valakit jobban érdekel az elektromos szgk téma, az itt: zoldtech.hu/cikkek/20110720-TZ-Elma , és környékén talál érdekességeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.