A legtöbb általános iskolás diák Borsodban, a legtöbb szakközépiskolás és gimnazista pedig Budapesten hiányzik igazolatlanul a tanórákról; az iskolakerülők száma öt év alatt a felére apadt.

Negyvenszer annyi gyerek hiányzott az általános iskolákból igazolatlanul Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az előző tanévben, mint a nyugat-dunántúli Vas megyében, a 2013-2014-es tanévben a legtöbb gyerek – 1167 Borsodban hiányzott ötven igazolatlan óránál többet, ez a megye adja a hiányzók egyötödét.

A második legtöbb hiányzót Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében regisztráltak (597 gyerek), míg a harmadik helyre Budapest (580 tanuló) került. A statisztikai adatokból kiderül,az elmúlt tanévben 5659 gyerek hiányzott ötven óránál többet az általános iskolákból, ezért a családjuk hónapokig nem kapott családi pótlékot.

Az általános iskolák alsó tagozatain egyébként az első évfolyamon van a legtöbb igazolatlan hiányzás, majd az ötödik évfolyamon ugrik meg újra a mulasztók száma – olvasható a Magyar Nemzetben.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Freewolf: Ha már egyszer mást nem tudtak tenni. Nézzünk egy picit az emlékeinkbe. A mai kormányfő elég sokáig nem járt be a parlamentbe.(2002-2003 táján). Mennyit vontak le tőle ? Pedig ő nem gyerekként tette ! Véletlen az, hogy mindez a legszegényebb országrészeket érint ? Senkinek nem jut más megoldás az eszébe ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
@KERKA: Hát ez ennyire nem veszet dolog. Én sza.nék az előírásra? Ja és mi minősül igazolatlan hiányzásnak? Mert ha nemhivatalos orvosi kezelésre jár , akkor milyen igazolást vigyen?
picike
semmi köze nem volna a családinak a hiáyzásokhoz!éheznek a gyerekek és na ettől még kukáznak mert ugye nem a gazdag ráéteget érinti e kérdés családi pótlék . mióta az eszem tudom még ilyen nem volt az ilyen intézkedés hogy elvenni a családi pótlékot hiányzásokért ! a gyereknek fel kell nőni ha már megszületett nem igaz akkor adjon neki az állam enni a polgárának.A családok el vannak lehetetlenitve igy . nem igazságos cselekvés . azokért irom a gyerekeért akik éheznek ,mert amugyis kukáztássák őket ,na de kéremszépen ez kenyér ügy.bizony ám kenyérügy !!!a mindennapi kenyerünket ad meg nekünk ma !!! amen
picike
A hajléktalanokért elvették a 13. havi közalkalmazottit és a családit mért vonták meg éhes száj gyermekektől ez bizony kirázó élmény és nem lehet szó nélkül hagyni ám !!! az én 13. havim is kenyérre ment bizony ám ürügy meg volt akkor is hogy enni kell adni na de miből ? borsodban a sok gyereknek még ruhája sincsen amibe menjen a kisebbség iskolába . kukából nem tudja felöltöztetni a gyereket hogy lesz igy felzárkóztatás !!! kéremszépen adják vissza a családit a családok részére . tisztelett :::maradok
picike
lehet 8 szor is az első osztály járni mért baj az volt már olyan az életben inkább az a szomoru hogy 2015 ben is ez van !!!
mariaberta
A fidesz kormány működésének legnagyobb örömére. Rezsit csökkentettek!
mariaberta
Mert eltanulták Selmeczy leányasszonytól, hogy kell megvédeni a pénzecskéjüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.