Okirat-hamisítással vádolja az ügyészség a Fidesz egyik volt alpolgármesterét, Bitvai Nándort, aki a feltételezés szerint hamis aláírásokkal jutott hozzá egy közhasznú civil szervezet pénzeihez – írja a hvg.hu.

A lap birtokába került papírokból az derül ki, hogy a leginkább közpénzekből működő Közbizalom Egyesület pénzének egy része a Fidesz kampányára ment.

2011-2012 fordulóján Novák Ágnes, a Fidesz másik alpolgármestere olyan dokumentumra bukkant az önkormányzat hivatalában, melyen Bitvai és az egyesület elnökhelyettesének, Balogh Andrásnak az aláírása szerepelt. Hamar kiderült, hogy azzal valami nem stimmel, ezért a szervezet titkárával bement az egyesület számláját vezető bankba. Ott pedig kiderült, hogy a számláról 2011-ben Bitvai többször is pénzt emelt le. Csakhogy ehhez az egyesület legalább két vezetőjének aláírására volt szükség, Balogh pedig meglepve tapasztalta, hogy ezekhez az ügyletekhez is odakanyarította valaki az ő nevét – olvasható a hvg.hu cikkében.

Tehát Rákospalota volt alpolgármestere az ügyészség feltételezése szerint az egyesület elnökeként szabálytalanul vett ki pénzt a kasszából.

Egy hónappal ezelőtt számolt be arról az Index, hogy feloszlatták a Fidesz XV. kerületi szervezetét. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a rákospalotai pártszervezet két táborra szakadt, és a belháború elmérgesedett, a felek kibékítésére már nincs lehetőség.

"Amikor kiderült a hamisítás, meg akartuk szüntetni az egyesületet” – mondta a Közbizalom elnökhelyettese.  Az iratokat összegyűjtötték és leadták a civilek nyilvántartását végző bíróságon, majd kezdeményezték az egyesület hivatalos megszüntetését, de „büntetőjogi felelősségük tudatában” jelezték azt is, hogy egyes iratokkal, aláírásokkal gond van.

Erre figyelt fel az ügyészség, ezért hivatalból megindult az eljárás. A bíróság azt közölte a hvg.hu-val, hogy vádlotton, Bitvain kívül eddig 10 tanút hallgattak meg. 

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Jó nevet találtak a szervezetnek, "Közbizalom". Micsoda mocsok cinizmus a tolvajtempóhoz, és még takargatni sem próbálták, hiszen ők ezt is megtehetik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@nemkati: 18:57 Elhiszem, hogy Novák Ágnes egy becsületes ember és csak mellesleg fideszes... De én olyasvalamit olvastam, hogy ez már kiderült valamikor 2014. október-november tájékán számára, de nem akarta "kiteregetni". Az valóban tisztességes, ha valaki védi a "mundér becsületét", de számomra már nem az, ha valamit "takargat" kb. fél éven keresztül. Ezért nekem fenntartásaim vannak az üggyel kapcsolatban. Ez csupán az én véleményem, de nyilván konkrétumokat nem tudok, majd a biróság eldönti.
nemkati
@eszegfu: Hogy mit csinált fél évig, azt nem tudhatom, mert mióta beállt a László Tamás vezette csapatba, szüneteltetem vele a kapcsolatot. Lehet, hogy tipródott, hogy mit csináljon. :)
Végtére is nem egyszerű dolog leleplezni a párttársakat, akiket addig nagyszerű embereknek tartott. Hát igen, ebből a szempontból Hadházy Ákos egy sokkal remekebb ember, aki amikor rájött a szekszárdi disznóságokra, azonnal nyilvánosságra hozta.
eszegfu
@nemkati: Nem tudok hozzátenni semmit...igazad van.
mate03
@eszegfu: Őszintén!? Te még hiszel a független Magyar bíróságban?
eszegfu
@mate03: Igen elméletileg...gyakorlatilag inog a hitem...
kukac50
Ezt az embert is úgy kell kezelni, olyan hírnévvel médiával mint Zuschlagot!
Aljas tolvaj banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.