Indítványozta a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a kuruc.info oldalon elérhető "holokamu" elnevezésű aloldal végleges hozzáférhetetlenné tételét a nemzeti szocialista rendszerek bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt – erősítette meg a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerdán az atv.hu portál értesülését az MTI-nek.

Bagoly Bettina felidézte: a hírportál főoldaláról tavaly január óta érhető el az aloldal, amelyen olyan cikkeket, írásokat gyűjtöttek össze, amelyek a holokauszt megtörténtét tagadják, kétségbe vonják, jelentéktelen színben tüntetik fel, illetőleg ezt az állítást igazolni próbálják.

Hozzátette: ebben az ügyben bírói végzés a kerületi ügyészségre még nem érkezett.

Tájékoztatott ugyanakkor, hogy a II. és III. kerületi ügyészség korábban már kezdeményezte a kuruc.info honlap egy 2013 júliusában közzétett, a holokausztot tagadó megállapításokat tartalmazó cikkének végleges hozzáférhetetlenné tételét. Ebben az ügyben az eljárásra illetékes Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a cikk és az ahhoz fűzött hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét rendelte el. A végzés március elején emelkedett jogerőre.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@verum: Nem hajtok rá, hogy veled egyetértsünk, de azt igen fájlalom, hogy nem érted meg a mondókámat. Pedig nem bonyolult.
verum
@Anna Mária: - te sem érted meg az enyémet, pedig az sem bonyolult. Majd másutt, máskor több sikerrel leszünk.
Anna Mária
@verum: Jaj, megint rádjött az álszentség! :)))
verum
@Anna Mária: - senki sem tökéletes.
stirliitz
Az ügyészség??? Nálunk???
Jóóóóóóóóóóóóóóó reggelt kívánok! Még itthon sincs rend, a fizikai valóságban (2 hét kevés volt). Egy külföldi szerverről üzemelő oldalt ehhez képest nagyságrenddel nagyobb kihívás elérhetetlenné tenni. Inkább a hazai közbiztonságot kellene rendbe tenni; a hazai bűnözőket sokkal könnyebb lenne eltakarítani.
Freewolf
Megint leégés és köhögés lesz a nagy elhatározásból! Persze a szólás szabadsága már régen elesett a demokráciával együtt! Küldözgetik a parancsaikat külföldről, csak épp tehetetlenek pl a kuruccal szemben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.