A Coca-Cola már nem gyárt 2 literes palackot, a boltokból lassan elfogynak a készletek, a jövőben már csak 1,75 literest lehet vásárolni. Nyár végén ugyanígy váltják majd a 2,25 literes palackok a 2,5 litereseket – írja az Origo.

A váltás nemcsak a klasszikus kólaízű üdítőt érinti, hanem az összes "prémium szénsavas üdítőitalt", mint például a Fantát, a Sprite-ot és a Kinley-t.

Nem lesz több kétliteres Coca-Cola

Az üzletekben egyelőre még mindkét változat kapható, viszont a kétliteres változat több helyen is olcsóbban kapható, mint az 1,75 literes. A cég ezt azzal magyarázza, hogy ők is emelték ugyan az új üdítőitalok árát, igaz csak két százalékkal, ám sok bolt is leárazásokkal igyekszik megszabadulni a régi készletektől.

A marketingigazgató azt is elárulta, hogy a méretcsökkentéseket alapos fogyasztói kutatások és egy tavalyi bolti teszt előzte meg.

Nemcsak nálunk történt hasonló: Nagy-Britanniában például már 2014 elején lefaragták a 2 literes palackokat, amit ott mindenekelőtt a vásárlói szokások megváltozásával magyarázott a cég.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
"Nagy-Britanniában például már 2014 elején lefaragták a 2 literes palackokat, amit ott mindenekelőtt a vásárlói szokások megváltozásával magyarázott a cég."
A vásárlói szokások részben a kínálattól függenek. A többi csak üres duma.
KERKA
Jobb is, 1.egészségtelen, 2. mire a palack végére érünk, már nem pezseg. cukros ragacsos lé az egész.
Törölt felhasználó
2l kóla árából lehet venni. 2l tejet, 1,5l 100%-os narancslevet, 2l 100%-os almalevet, stb...
Nem vagyok képmutató, szoktam inni kólát, teli hasra néha jól esik, de unicum mégjobban:)
kkalman
"Nagy-Britanniában például már 2014 elején lefaragták a 2 literes palackokat, amit ott mindenekelőtt a vásárlói szokások megváltozásával magyarázott a cég."
A vásárlói szokások részben a kínálattól függenek. A többi csak üres duma.
Sopron46
A 2l-es lefogy 1.75-re, de az ára marad vagy emelkedik! (csak figyeljünk)
keresztapa
@Sopron46: Az ár nem fogy hanem félreérthetetlenül növekszik a kevesebbért többet kell 2% -kal fizetni + a 3 dc ami a 2 l -ből hiányzik mert i,7 dcliter lett a 2 liter coca- cola az árát a 2 l nél emelték.
szaboria1
Így csinálnak burkolt ár emelést. Nem csak a Coca Cola már sok termék nem 10 dkg. hanem csak 0,75 dkg. vagy a fél kg-os már csak 40 dkg lett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.